Geçtiğimiz yıllarda üniversite-özel sektör iş birliğinde, tecrübe ile akademik bilginin buluşmasını sağlayarak özellikle mühendislik ve yönetim bilimleri alanında eğitim gören öğrencileri için Sektör Danışmanlığı Projesini hayata geçiren Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, şimdi de Hukuk Fakültesi öğrencileri için Hukukta Gözlem Projesini uygulamaya geçiriyor.
Kurulduğu günden bu yana çeşitli projelerle teori ile pratiği buluşturan KTO Karatay Üniversitesi 2018-2019 akademik yılında da sosyal bilimler alanında eğitim gören Hukuk Fakültesi öğrencileri için Hukukta Gözlem Projesini başlattı.
Öğrencilerin meslekte, nerede ve nasıl bir iş alanı içerisinde çalışacaklarını, saha içinde gözlemleme imkânı veren proje, mezuniyet sonrasında kendilerini bekleyen staj dönemine de ön hazırlık niteliği taşıyor.
Hukuk Fakültesi öğrencilerinden gelen taleplerin değerlendirilerek öğrencilerin bireysel veya gruplar halinde, ilgili hukuk bürolarında 10 gün boyunca gözlem yapacağı Hukukta Gözlem Projesinin ara tatil döneminde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Öğrencilerin projeden yararlanabilmesi için hukuk fakültesi bünyesinde üç veya dördüncü sınıf öğrencisi olma, genel ortalamanın ise 2.30’un üzerinde olması şartlarını sağlaması gerekiyor.

Başvuru için tıklayınız.

04 Aralık 2018