2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde Ders Kayıtları Akademik Takvim ’de belirtildiği gibi 11-17 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kesinleştirme işlemi yapılmayan ders kayıtlarında dersin kontenjanı korunmamaktadır.
Seçtiğiniz dersin sınıf listelerine dâhil olması için danışman onayının yapılması gereklidir. Onaylanmayan ders seçimleri sınıf listelerine yansımamaktadır.
Bu nedenle sorun yaşanmaması için ders seçim sonrası ders kayıt onayınızı mutlaka yaptırınız.
Ders Kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi ana menüsünden Ders ve Dönem İşlemleri- Ders Kayıt menüsünden yapılır.

Ders Kayıt adımları:
1) Öncelikle -varsa- dönem öğrenim ücreti ödenir.
2) Müfredat kontrol edilir -varsa- önceki dönemlerden olan başarısız derslerin seçilmesi tavsiye edilir.
3) Tüm ders seçimi yapıldıktan sonra öğrenci tarafından KESİNLEŞTİRME işlemi yapılır.
4) Kesinleştirme işlemi sonrası danışman tarafından ONAYLAMA işlemi yapılır.

Uzatmalı Statüdeki Öğrencilerimiz için Ders Kayıt Adımları:
1) Öncelikle Öğrenci Bilgi Sisteminden ders seçimi yapılır.
2) Ders seçimi sonrası oluşan öğrenim ücretinin ödemesi yapılır.
3) Öğrenci tarafından KESİNLEŞTİRME işlemi yapılır.
4) Kesinleştirme işlemi sonrası danışman tarafından ONAYLAMA işlemi yapılır.

25-27 Şubat 2019 tarihleri arasında -varsa- ders ekle-sil işlemlerinizi danışmanlarınız ile birlikte yapabilirsiniz. Uzatmalı öğrenciler için ders ekle-sil işlemleri, öğrencinin ödediği ücretin dönem/yıl ücretinden küçük olması halinde ders kayıt formu üzerinden takip edilir.
NOT: Kesinleştirme işlemi yapılmayan ders kaydı ders kayıt olarak sayılmamaktadır.
Ders kaydınızda ekleyemediğiniz, almak istediğiniz ya da çeşitli nedenlerden dolayı fazla veya az ders almak zorunda olduğunuzda ders kaydınızı kesinleştirip danışmanınıza ders kayıt ekranından mesaj atabilirsiniz.
Eksik kalan veya fazla alınan dersler danışmanlarınız tarafından ders ekle sil süresi zarfında değiştirilebilecektir.
Kesinleştirme yapılan ders kayıtları danışmanlarınız tarafından kontrol edilip onaylanması gerekmektedir. Ders kaydınızın onaylanıp onaylanmadığını sistem üzerinden takip ediniz.

Ödeme koşulları ve daha fazla detaylı bilgi için tıklayınız.

Borç sorgulamak için tıklayınız.

Sanal POS ile ödeme yapmak için tıklayınız.

12 Şubat 2019