Uluslararası İslam Ekonomisi, Finansı ve Etik Kongresi (ISEFE’19) 27-28 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Hilton Kozyatağı Otel’de düzenlenecek.
Kongrede dünyaca ünlü akademisyenler bildiri sunacak. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, İslam Kalkınma Bankası, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, TÜRGEV, KTO Karatay Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, INCEIF (The Global University For Islamic Finance), Dünya Helal Konseyi, GİMDES, İktisadi Araştırmalar Vakfı, Journal of Emerging Markets, KSP Journals ve birçok kurum ve kuruluş çalışmaları ile kongreye katkı sağlayacak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’nü bulunduran KTO Karatay Üniversitesi de ISEFE’19’un kapanış oturumuna ev sahipliği yapacak. 29 Nisan saat 14.00’te KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde Konya Ticaret Odası’nda gerçekleşecek kapanış oturumunda “Reel Sektörü Fonlamada Alternatif Bir Yöntem Olarak İslami Finans” konusu, alanın uzmanları tarafından konuşulacak.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Neşe Erim moderatörlüğündeki “Reel Sektörü Fonlamada Alternatif Bir Yöntem Olarak İslami Finans” oturumu, KTO Karatay Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çizakça, Prof. Dr. Obiyathulla Ismat Bacha (International Centre for Education in Islamic Finance Malaysia), Dr. Alaa Alaabed’in (Islamic International Rating Agency, Bahrain) bildirileri ile sona erecek.
ISEFE ile dünyanın çeşitli ülkelerinden İslam ekonomisi ve finans alanında çalışmalar yürüten bilim adamlarının ve araştırmacıların araştırmalarını, fikirlerini paylaşması için imkân sunmak, ayrıca ileriye dönük iş birlikleri için bilimsel bir ağ oluşturmak amaçlanmaktadır.

28 Mart 2019