Anayasa Mahkemesi’nin ‘’Barış için Akademisyenler Bildirisi’’ veya ‘’Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi’’ adı altında teröre destek verici mahiyetteki metne imza atan akademisyenlere ilişkin ‘’ifade özgürlüğü’’ kapsamında vermiş olduğu hak ihlali kararı, yüce milletimizin vicdanını derinden yaralamıştır.
Bilinmelidir ki bu tür hassas konularda üniversiteler olarak üzerimize çok daha fazla sorumluluk düşmektedir. Akademinin temel görevlerinden biri millî bilince sahip gençler yetiştirmektir. Birlik ve beraberliğimize zarar veren her türlü unsurla mücadele etmek ise devletimizin asli görevidir. Bu görevi yerine getirdiği için devletimizi suçlayan açıklamalar yapmak her ne olursa olsun kabul edilemez bir yaklaşımdır. Terörle mücadele kapsamında devletimizi katliamla suçlayan, ülkemizi uluslararası toplumda itibarsızlaştırmaya çalışan malum bildiride adeta devletimiz suçlu, bölücü terör örgütü ise masum gösterilmeye çalışılmıştır. “Hendek” operasyonlarında bu aziz vatanın bölünmez bütünlüğü için bir an dahi tereddüt etmeden şehit olan 793 güvenlik mensubumuzun kanları, sözde akademisyenlerin ellerine bulaşmıştır.
Aziz milletimizin binlerce şehit verdiği bu topraklarda halkımıza tehdit oluşturacak her türlü eylem, fikir ve kararı şiddetle kınadığımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu karara rağmen birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkmaya devam edeceğimizi, terörle mücadele kapsamında devletimizin her zaman yanında yer alacağımızı beyan ediyoruz. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KTO Karatay Üniversitesi

05 Ağustos 2019