İlk olarak 2019 Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın pek çok ülkesine yayılan Yeni Koronavirüs (COVID-19) ülkemizde de ilk olarak 10 Mart 2020’de görülmüştür. Solunum yolları enfeksiyonuna yol açan Koronavirüs, yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı şeklinde hasta bireylerde belirteler ortaya koymaktadır. Virüse ilişkin üniversitemiz, gerekli tedbirleri T.C. Sağlık Bakanlığı ve YÖK Başkanlığı koordinasyonunda hızla almıştır. Bu kapsamda;

- Koronavirüs ve diğer tehditlere karşı binalarımızın her katına dezenfektan dispenserleri kurulmuştur.
- Merkez kütüphanemiz başta olmak üzere tüm kütüphanelerimiz dezenfekte edilmiştir.
- Virüse ilişkin Tıp Fakültemiz öncülüğünde, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize yönelik uzaktan canlı olarak bilgilendirme semineri yapılmıştır.
- Üniversitemizde faaliyet gösteren müstecirlerimizin gerekli tedbirleri almaları sağlanmıştır.
- Koronavirüsten korunmak amacıyla üniversitemizde düzenlenecek olan ulusal ve uluslararası düzeydeki sosyal etkinlikler (toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabası, yarışma vb.) tedbiren ileri bir tarihe ertelenmiştir.
- Üniversitemizde 16 Mart 2020 tarihinde eğitim-öğretime ara verilmiştir.
- Eğitimin kesintiye uğramadan devam etmesini bir zorunluluk olarak gören üniversitemiz, uzaktan eğitim konusundaki geçmiş tecrübeleri ile mevcut kapasitesini genişleterek bir hafta gibi kısa bir sürede uzaktan eğitime 23 Mart 2020 tarihinde başlamıştır. Uzaktan eğitimde Türkiye’deki en başarılı üniversitelerden biri olan üniversitemiz, Bahar Dönemi akademik takviminde yer alan 1601 dersin 1350’sini, yani derslerin yaklaşık %84’ünü senkron olarak yürütmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüse ilişkin yayımlanan faydalı dokümanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

13 Mart 2020