Sevgili Öğrencilerimiz,

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle insanlık, zor ve olağanüstü bir dönemden geçmektedir. Ülkemizde de görülmeye başlayan virüse ilişkin üniversitemiz, gerekli tedbirleri T.C. Sağlık Bakanlığı ve YÖK Başkanlığı koordinasyonunda almıştır. Ancak bu süreçte hayatın devam etmesi de bir zorunluluktur, eğitim hayatı ise insanlığın vazgeçilmezidir.

Bu sebeple, siz değerli öğrencilerimizin öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için 23 Mart Pazartesi günü itibariyle oldukça güçlü ve en iyiler arasında yer alan uzaktan eğitim kapasitesine sahip olan üniversitemizde, dijital imkânlar ile yıllardır faaliyette olan uzaktan öğretim süreci kapsamı genişletilerek uygulamaya konulacaktır.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere hep birlikte uzaktan eğitimle bir başka tecrübe yaşayacağız. Bu farklı tecrübe için sizlerden isteğimiz, UZEM sayfanızdan derslerinizi takip etmeniz olacaktır.

Bu kapsamda; ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde; akademik birimler tarafından uzaktan öğretim yöntemiyle verilecek derslerin teorik kısımları ve bazı uygulamalar senkron (canlı) olarak bahar dönemi ders programında belirtilen gün ve saatte yapılacaktır.

Uygulamalı derslerin uygulama kısımları ise sürece göre ileri bir tarihte yoğunlaştırılmış biçimde örgün olarak yapılacaktır. Bu süreçte tüm video içeriklerine sistemden ulaşılabilecektir. Ancak tıp fakültesi 4. ve 5. dönemlerde, mimarlık bölümünde ve bazı mühendislik programları ile sanat ve beceri alanlarında, uzaktan öğretim mümkün olmayacaktır. Sınavlar ve öğrenci başarısının değerlendirilmesine ilişkin hususlar, süreç içerisinde akademik takvim güncellenerek planlanacaktır.

Uzaktan öğretim yöntemiyle verilemeyen derslerin telafisi için her bir programa göre yoğunlaştırılmış akademik takvim yapılarak, yaz öğretimi uygulanabilecektir.

Ülkemizdeki yetkili kurumların yapacağı açıklamalar doğrultusundaki yeni düzenlemeler, üniversitemizin web sitesi ve resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılacaktır. Bu zorlu süreci el birliğiyle, tedbiri elden bırakmadan, birbirimize güvenip destek olarak aşacağımıza inanıyoruz. Sağlıcakla kalın.

KTO Karatay Üniversitesi

UZEM Kılavuzu'nu indirmek için tıklayınız.

Uzaktan Öğretim Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Uzaktan öğretim yöntemiyle verilen dersler hangileridir?

Dekanlık/Müdürlük tarafından UZEM sistemi üzerinde verilmesi onaylanan dersler ile sınırlı olup UZEM sisteminde verilen derslere https://www.karatay.edu.tr/OgrenciIsleri/Duyuru/4238.html linkinden ulaşabilirsiniz.

1. UZEM sisteminde ders ekle-sil haftasında sildiğim bir dersi görüyorum. Bu dersten sorunlu muyum?

Ders Ekle Sil haftasında almış ve sonrasında bırakmış olduğunuz derslerin/derslerinizin UZEM sisteminizde gözükmesinde her hangi bir sorun bulunmamaktadır. Bu derslerden sorumlu değilsiniz.

1. UZEM sistemine hangi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilirim?

Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yaptığınız kullanıcı adı (öğrenci no) ve şifrenizle UZEM sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile UZEM sisteme giriş sağlayamayan öğrencilerimizin [email protected] mail atmaları gerekmektedir.

1. UZEM sisteminde teknik bir sorun yaşamaktayım. Ne yapabilirim?

Sorunu [email protected] adresine iletebilirsiniz.

20 Mart 2020