Sevgili Öğrencilerimiz;

Bildiğiniz üzere Mart 2020’den bu yana koronavirüs, hayatımızın bir parçası haline geldi. Eğitim başta olmak üzere sosyal yaşamımızda da bu duruma uygun hareket etmek zorunda kaldık. Bu doğrultuda pandeminin devam etmesi nedeni ile tüm tedbirlerimizi alarak, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde KaratayHibrit modelini geliştirdik. Bu model sayesinde sınıfta derslere katılabileceğiniz gibi dijital ortamda da uzaktan eğitim alabileceksiniz. Tabi ki bu modelin sağlıklı ilerleyebilmesi için sizin desteğinize çok ihtiyacımız var, alınan tedbirlere uyulmasını sağlar ve arkadaşlarınızı da bu konuda teşvik ederseniz harika bir dönem geçireceğimizden hiç şüphemiz yok.

Bu açıdan sizlerle birlikte yürüteceğimiz sürecin bazı incelikleri şu şekilde belirlendi;

1. Üniversite kampüs alanına girişler, HES Kodu ile yapılmakta ve girişlerde vücut sıcaklıkları ölçülmekte.

2. Sınıflarda oturma düzeni, sosyal mesafe kuralına göre ayarlanmış durumda. Amfi/derslik girişlerinde ders esnasında aynı anda derse kaç kişinin katılabileceğini belirten, bilgilendirme etiketleri bulunmakta, bu etiketlere göre hareket edilmeli ve sınıf herkesin sağlığı için kapasite bakımından zorlanmamalı. Dışarıda kalan öğrencilerimiz online ders için kütüphane, bilgisayar laboratuvarlarına yönelmeli.

3. Asansörler zorunlu haller dışında tercih edilmemeli, binildiğinde ise eller kullanılmadan, ayakla komut (pedal) sistemi kullanılmalı. (Evet yanlış duymadınız ayakla)

4. Biliyoruz ki birbirinizi çok özlediniz; ama bir süre daha kampüs alanı içerisinde sınıf, laboratuvar, kafe vb. tüm kapalı ve açık alanlarda, iki metreden az olmayacak şekilde sosyal mesafe kurallarına uymalı ve maske takmalısınız.

5. Ders başlamadan sınıftaki yerlerinizi almalı ve ders esnasında yer değiştirmeden dersi bitirmelisiniz.

Bizler sizi çok özledik, olmadığınız dönemde her ne kadar mevsim yaz olsa da her taraf çok soğuktu. Tekrar ayrılmamak için, kampüse hayat veren siz öğrencilerimizi KaratayHibrit modelini tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde yaşatmanızı bekliyoruz.

Hoş geldiniz, ne iyi ettiniz de geldiniz.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

12 Ekim 2020