Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Türkiye’nin yapay zekâ temalı ilk bahar şenliğine ev sahipliği yapacaktır. Organizasyon; dijital teknolojilerin tüm fonksiyonlarıyla anlatılacağı ve deneyim alanlarıyla tecrübe edileceği yapay zekâ, NFT ve METAVERSE, BLOCKCHAIN temalı Türkiye’nin ilk üniversite bahar şenliğidir. Festival kapsamında dijital teknolojilerin yaygın olarak kullanılması amacıyla Avatar Yarışması düzenlemektedir. Yarışma tek kategoride düzenlenecek ve birinci, ikinci ve üçüncü seçilecektir.

AVATAR NEDİR?
Avatar, sanal dünyada sizin profilinizi temsil eden ve sizi diğer kullanıcılardan ayırt edilebilir kılmaya yardımcı olan profil resimleridir. Avatar kullanımı ilk olarak web forumlarının yaygın hâle gelmesiyle birlikte başlamıştır. Sonrasında MSN benzeri anlık çevrim içi sohbet yazılımlarıyla kullanımı artmış ve Web 2.0’a geçiş ile popüler hâle gelmiştir. Bugün Avatarlar hala forumlarda, çeşitli web sitelerinde ve sosyal ağ sitelerinde kullanılmaktadır.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

BAŞVURU LİNKİ