Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi akademisyenlerinden Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliği’nin beratının takdimi gerçekleştirildi.
"Devlet Türk Süsleme Sanatları" yarışmaları kapsamında yer alan yurtiçi ve yurtdışındaki sergilerinde, çeşitli hat dallarında ödüller alan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını sürdüren kıymetli hattatımız ve aynı zamanda akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığındaki Şeref Üyeliği’nin beratının takdimi gerçekleştirildi.
Aldığı şeref üyeliğinden dolayı memnuniyetini dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz “Şeref üyeliğine layık görüldüğüm için çok mutlu oldum. Bu beratı, KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü adına kabul ettiğimi bildirmek isterim.” şeklinde konuştu.
Geleneksel kültürün bir parçası olan el sanatı eserlerinin birçoğu, günümüzde işlevlerini yitirirken bu alanı canlı tutan Hattat Öksüz, İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezinin (IRCICA) her üç yılda bir gerçekleştirdiği Uluslararası Hat Müsabakalarında, dünya birinciliği dâhil 5 ödül aldı. Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde (ABD’de 1, Avustralya’da 2, Kazakistan’da 3, Kırgızistan’da 1, Hollanda’da 3, Almanya’da 2) camilerin yazılarını hazırladı. Hattat Öksüz, 2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü, 2012 yılında da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

10 Aralık 2019

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Tarafından Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e Şeref Üyeliğinin Takdimi Gerçekleştirildi Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Tarafından Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e Şeref Üyeliğinin Takdimi Gerçekleştirildi Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Tarafından Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e Şeref Üyeliğinin Takdimi Gerçekleştirildi