Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü tarafından ‘Altyazı Çeviri Atölyesi’ düzenlendi.

KTO Karatay Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen atölyeye KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çelik, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Instagram üzerinden de canlı olarak yayınlandı.

Programın açılış konuşmasını KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mehmet Çelik gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından KTO Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğr. Gör. Ayşe Dilek Yarar bir seminer verdi.

Birçok Mesleki Soru Yanıtlandı

Seminerin ardından hem programa katılan KTO Karataylı öğrencilerin hem de Instagram üzerinden canlı yayına katılan izleyicilerin soruları cevaplandı. Programda yurt dışı tercümanlık hizmetleri için izlenmesi gereken yollar, kullanılabilecek yazılımlar, programlar, web siteleri, ücretlendirmeler, bilgisayar destekli çeviri program ve yazılımları, çevirmen adaylarının mezuniyet süreçleri, çevirmenlerin yönelmesi gereken branşlar gibi birçok soru yanıtlandı.

Program, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

16 Haziran 2022