15 Temmuz hain darbe girişiminin, milletimizin büyük cesaret ve fedakarlığıyla bir destana dönüşmesi vesilesi ile KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından afiş sergisi düzenlendi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörlük Binası fuaye alanında açılan sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılış programında KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade “15 Temmuz milletimizin bir kahramanlık destanıdır. Kadını, çocuğu, genci, yaşlısıyla eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdık. Öğrencilerimize, milletimiz açısından son derece önemli olan bugüne ilişkin yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Doç. Dr. A. Derya Kahraman ve Yrd. Doç. Dr. Çağrı Gümüş rehberliğinde yapılan sergide, 15 Temmuz destanında milletimizin verdiği mücadele ve kazandığı zafere vurgu yapılmaktadır. Sergi kapsamında, 19 seri ve 1 tek afiş tasarlanmıştır. Serginin ilk ve başlangıç afişi, milletimizi hain darbe girişimine karşı mücadele etmeye çağıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın illüstrasyonudur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın afişi ve illüstrasyonu Grafik Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Halil Alperen Temel tarafından hazırlanmıştır.

19 öğrencinin çalışmalarının yer aldığı sergide, her öğrenci 15 Temmuz destanını anlatan bir tema belirlemiş ve bu tema kapsamında birbirini tamamlayan üç seri afiş tasarlamıştır. Millî iradeye vurgu içeren çalışmalar; tipografik, illüstrasyon ve soyut kavramlardan yola çıkılarak tasarlanmıştır. Sergi çalışmaları bir buçuk ay süren bir kolektif çalışma ile tamamlanmıştır.

27 Aralık 2017

KTO Karatay’da 15 Temmuz Destanı Sergisi KTO Karatay’da 15 Temmuz Destanı Sergisi KTO Karatay’da 15 Temmuz Destanı Sergisi KTO Karatay’da 15 Temmuz Destanı Sergisi