Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Öğretmenlerimiz, kültürümüzün millî ve manevi değerlerimizle harmanlanarak geleceğimizin umudu çocuklarımıza aktarılmasını sağlayan özveri ve fedakârlık timsalleridir. Sevgili Peygamberimiz, ‘Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz’ sözüyle asırlar öncesinden Peygamberlik mesleği olan öğretmenliği çok veciz bir şekilde ifade etmiştir.  Ülkemizin aydınlık geleceğini inşa eden öğretmenlerimiz, canla başla çalışarak bu kutsal mesleği icra etmektedir. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Öğretmenler, sizin başarınız cumhuriyetin başarısı olacaktır’ sözüyle belirttiği gibi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki en büyük görev, değerli öğretmenlerimize düşmektedir.

Öğretme ve öğrenme evrensel bir uğraştır. Gelişen dünyada bilim ve teknolojinin ışığında yürümek sadece eğitimle gerçekleşir. Kalkınmanın en temel şartı iyi bir eğitim almış ve yetişmiş insan gücüdür. Değerlerine bağlı, araştıran, çağın gerektirdiği bilgi birikimine sahip, geleceğe güvenle bakan, ülkemizin geleceğine sahip çıkan nesillerin yetişmesi için hayatlarını adayan öğretmenlerimiz, eğitim yolunda her zaman en ön sırada yer almaktadır. Öğretmenlerimizin, ülkemizin her noktasında çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için tutuşturulan eğitim meşalesini dün ve bugün olduğu gibi, gelecekte de gururla taşıyacağına olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, görevi başında şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Çok kıymetli akademisyenlerimizin ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

23 Kasım 2022