KTO Karatay Üniversitesi, SocialBrands’ın yayımladığı BoomSocial endeksinde en iyi 100 marka arasında 90. sırada yer aldı.
KTO Karatay üniversitesi bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda gösterdiği başarısını sosyal medya verileri ile de taçlandırıyor. Türkiye’nin sosyal medya marka endeksi SocialBrands, 1-30 Eylül döneminin en başarılı markalarını açıkladı. 31 bin 178 hesabın ve 1 milyon 424 bin 659 iletinin incelendiği raporda en başarılı 100 marka arasında yerini alan KTO Karatay Üniversitesi Eylül ayında da Ağustos ayında olduğu gibi başarını sürdürdü.
SocialBrands Top100 listesinde Eylül ayında 90. sıraya yerleşen KTO Karatay Üniversitesi Ağustos ayı verilerinde ise 91. sırada yer almıştı. Üniversitenin tüm sosyal medya hesaplarındaki istikrarlı etkileşim performansı yükselerek Eylül ayında da devam etti.
Sosyal medyanın en önemli mecraları Facebook, Twitter ve Instagram kanallarının tümünde gösterdikleri güçlü performans ile Eylül ayının ilk üç sırasında yer alan markalar ise ‘Madame Coco’, ‘Zen Pırlanta’ ve ‘Türk Hava Yolları’ oldu.
KTO Karatay, Eğitim Kategorisinde de Yükselişte
KTO Karatay üniversitesi aynı araştırmada, eğitim kategorisi Facebook değerlendirmesinde üniversiteler sıralamasında ise 108 eğitim kurumu arasında 3. sıraya yerleşerek güçlü yükselişini sürdürmüş oldu.
Eğitim Sektörü Öne Çıktı
En başarılı 100 markanın yer aldığı SocialBrands Top100 listesinde Otomotiv, Eğitim ve Teknoloji sektörlerindeki markalar, yüksek performansları ile diğer sektörlere göre öne çıktı.
Tercih döneminde üniversitelerin ve diğer eğitim kurumlarının sosyal medya etkinliğinde artış gerçekleşti. Top100 listesinde bu ay eğitim sektöründe KTO Karatay Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere toplamda 15 marka yer aldı.
Türkiye’nin En Kapsamlı Sosyal Medya Endeksi
Markaların sosyal medya performanslarını tamamen tarafsız ve veriye dayalı şekilde ölçümleyen sosyal medya marka endeksi SocialBrands, BoomSocial verilerini kullanarak Facebook, Twitter ve Instagram’da yer alan 30 binden fazla marka hesabının performansını aylık dönemlerde hem diğer markalara hem de kendi sektörüne kıyasla ölçümlemektedir.

08 Ekim 2018