Uzaktan eğitim alanında Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında yer alan ve Uzaktan Eğitim Yakın Deneyim mottosuyla çalışmalarını sürdüren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Koronavirüs nedeniyle tüm Türkiye’de uygulanan tedbirler kapsamında 16 Mart tarihinde eğitime ara verdi ancak bir hafta gibi kısa bir sürede, 23 Mart tarihi itibariyle uzaktan eğitimle derslere yeniden başladı. Eğitime hız kesmeden devam eden KTO Karatay Üniversitesi’nde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrenciler, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) platformu üzerinden sağlanan derslere ilk haftadan itibaren yoğun ilgi gösterdi.
1.345 Senkron (Canlı) Ders Başarısı
Uzaktan eğitimde Türkiye’deki en güçlü altyapılardan birine sahip olan ve bazı dersleri uzun zamandır uzaktan eğitim sistemiyle öğrencilere sunan KTO Karatay Üniversitesi, uzaktan eğitim kapsam ve kapasitesini bu süreçte daha da genişletti. Bahar dönemi akademik takviminde yer alan 1.601 dersin 1.345’i, yani derslerin yaklaşık %84’ü senkron (canlı) olarak yürütüldü. Ayrıca derslerin %100’ü kayıttan tekrar (asenkron) izlenebildi.
KTO Karataylılar 50 Milyon Dakika Uzaktan Eğitim Aldı
Bu kısa süreçte, 14.007 sanal sınıf aktivitesi, 2.250 doküman, 3.123 ödev, 412 video aktivitesi, 14 forum aktivitesi, 1.948 sınav UZEM sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Derslerin online olarak başladığı 23 Mart 2020 tarihinden itibaren KTO Karataylı öğrenciler, sistemi 1.218.888 kez kullanarak, sistemde yaklaşık 50 milyon dakika süre geçirdi.
KTO Karatay Üniversitesi uzaktan eğitim sistemini günde ortalama 5.000’den fazla öğrenci kullanırken, günde 80’den fazla sanal sınıfta 2.000’den fazla öğrenci “senkron” olarak derslere katılım sağladı.

13 Ağustos 2020

Uzaktan Eğitimde KTO Karatay Başarısı Uzaktan Eğitimde KTO Karatay Başarısı