Yalın ve Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi Laboratuvarı’nın ikinci etkinliği olan “2nd International Annual Workshop on LeanGreen SCM” başlıklı, “Industry 4.0: Digital Transformation” konulu çalıştay, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Açılış konuşmasını KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında, endüstri 4.0 ve dijital dönüşümün KTO Karatay ile olan ilişkisine de değindi.
“Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Konusu Üniversitemiz İçin Ayrı Bir Öneme Sahiptir.”
Prof. Dr. Bayram Sade, çalıştayın hem bölgesel hem de ulusal olarak ne gibi faydalar sağlayacağını da belirtti: “Böyle bir laboratuvarın üniversitemiz bünyesinde olması hem üniversitemiz için hem de gerek Konya gerekse Türkiye için çok daha güçlü ve etkin çalışmalar yapılacağı anlamına gelmektedir.”
Prof. Dr. Bayram Sade, açıklamalarında KTO Karatay bünyesinde faaliyet gösteren Akıllı Teknolojiler Merkezine de değindi: “Akıllı Teknolojiler Merkezi, IPA tarafından desteklenen bir projedir. Merkez, güçlü bir bütçe tarafından desteklenmekte ve her geçen gün yeni projelerle, yeni faaliyetlerle daha da önemli işlere imza atmaktadır.” ifadelerine yer verdi. Rektör Prof. Dr. Sade, bu sürecin hem üniversite için, hem öğrenciler ve akademisyenler için, hem de sektör için çok önemli olduğunu vurguladı.
“Endüstri 4.0, İşletmelerin Daha Çevreci Olmalarını Sağlıyor”
Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Turan Paksoy ise, endüstri 4.0 hakkında doğal kaynak kullanımından ve yararından bahsetti. Prof. Dr. Paksoy, “Hammaddelerin, malzemelerin ve ürünlerin yeniden kullanımı ve geri dönüşümü ile doğal kaynaklarının kullanımının en aza indirilmesi, işletmelerin daha çevreci olmalarını sağlarken aynı zamanda sosyal gelişime de katkı sağlamaktadır.” dedi. Prof. Dr. Turan Paksoy, ayrıca bu sürecin, işletmelerin üretim sürelerini ve maliyetlerini azaltmaya, ürün kalitesini ve ekonomik performanslarını arttırmalarına destek olacağına da değindi.”
Bu sene ikincisi düzenlenen çalıştaya, birbirinden değerli isimler sunumlarıyla katkı sağladı.

29 Kasım 2019