11Eyl
Erkek İntihar Oranları Kadınlardan 2.5 Kat Daha Fazla

“İntihar Davranışında Cinsiyet Paradoksu: İstatistikler ve Bazı Açıklamalar” konulu sunumunda Alptekin, ülkemizde intihar davranışının cinsiyete göre dağılımıyla ilgili tespitlerde bulunarak erkek intihar oranlarının kadınlardan 2.5 kat daha fazla olduğunu söyledi.

09Eyl
Endüstri 4.0 İşletme Maliyetlerinde Tasarruf Sağlıyor

Toplumların ekonomik üretim modelleri tarihinde son durağı, dördüncü sanayi devrimi yani Endüstri 4.0 olarak tanımlanıyor. Endüstri 4.0, dijital dönüşüm dinamiklerinden yola çıkarak geleceğin akıllı üretim ekonomisini doğuruyor.

09Eyl
Konya, Makine Sanayiinde Ülkenin Lokomotifi

Konya makine sanayiinde, tarım ve tarıma dayalı makine ve ekipmanların önemi oldukça büyük. Makine imalat sanayii Konya’da istihdam açısından da oldukça önemli bir potansiyele sahip.

05Eyl
Aday Öğrenciler İçin Ek Yerleştirme, Fırsata Dönüşebilir

Bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar için üniversiteli olma hayali henüz bitmedi. Yerleşemeyen adaylar için bir fırsat niteliğinde olan ek yerleştirme tercihleri 5-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

04Eyl
“Mimarların Görevi Doğaya Zarar Vermeyen Mekanlar Tasarlamaktır”

Düzensiz ve yoğun bir yapılaşmaya sahip kentler hem çevreyi hem de yaşayan insanların sağlığını tehdit ediyor. Doğaya adeta başkaldıran yapılar son zamanlarda ülkemizde tartışma konusu.

03Eyl
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

Türkiye’nin Ortadoğu ve Körfez ülkeleriyle ticareti, bölgede yaşanan çeşitli sorunlara rağmen artmaya devam ediyor. Türkiye ve bu ülkeler arasındaki ticaret hacmi, yıllık 40 milyar doları aşmış durumda.

27Ağu
Yenidoğan İşitme Problemlerinde Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor

Beş duyumuzdan biri olan işitmede meydana gelen kayıplar, iletişimden sosyal gelişime dek birçok alanda soruna yol açıyor. Bebeklerde tanının zaman kaybetmeden konulabilmesi için doğumdan sonra yapılan işitme taraması önem taşıyor.

27Ağu
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’den  30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.