18Nis
Mesleki Eğitimde Sanat Rüzgârı Sergisi KTO Karatay’da

KTO Karatay Üniversitesi Resim Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Mesleki Eğitimde Sanat Rüzgârı” temalı karma sergi sanatseverlerle buluştu.

17Nis
İktisadi Krizlere Karşı

İktisadi Krizlere Karşı "Mudaraba" Önerisi

Prof. Dr. Murat Çizakça, mudaraba sisteminin İslami finansta kar paylaşımı esasına dayanan emek-sermaye ortaklığı olduğunu belirterek, girişimcilerin mudarabayı tercih etmesiyle İslam ekonomisinin gelecekte katkısının artabileceğini söyledi.

15Nis
KTO Karatay, Bölgenin ve Ülkenin Parlayan Yıldızı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Karatay Medresesinin 800. yılı olan 2051 yılında KTO Karatay Üniversitesinin yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olacağına inandığını söyledi.

04Nis
KTO Karatay’da “Sıfır Atık ve Enerji” Paneli

KTO Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümü tarafından enerjide doğal kaynakların kullanılması ve atık oluşumunun en aza indirilmesine dikkat çekmek amacıyla “Sıfır Atık ve Enerji” paneli düzenlendi.

03Nis
Mevlâna Diyarının İncisi: Dokuzun Hanı

Mevlâna diyarı Konya’da şehrin en önemli giriş noktalarından birinde bulunan Selçuklu eseri Dokuzun Hanı, 800 yıllık geçmişi ve "şehir kapısı" özelliğiyle tarihi kervan yollarına ve modern yollara tanıklık ediyor.

28Mar
KTO Karatay’da “Birlikte Kitap Okuyalım”

KTO Karatay Üniversitesi’nde 55. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kampüste bulunan ağaçlara kitaplar asıldı, öğrenciler açık havada kitap okuma keyfi yaşadı.

25Mar
KTO Karatay Üniversitesi’nden Türkiye Genelinde TYT Deneme Sınavı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, yaklaşan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı öncesinde öğrencilerin kendini test edebilmesi için Türkiye genelinde deneme sınav düzenledi.

21Mar
TBMM “Meclis Simülasyonu” Etkinliği ile Canlandırıldı

KTO Karatay Üniversitesi Hukukta Gelişim Topluluğu, parlamentodaki yasa yapım sürecini deneyimlemek amacıyla çeşitli üniversitelerden öğrencilerin de katılımları ile TBMM’nin canlandırıldığı “Meclis Simülasyonu” etkinliği düzenledi.