26Ara
KTO Karatay Havacılıktaki Farkını Ödülle Taçlandırdı

Geleneksel hâle gelen ve ülkemiz havacılık etkinliklerinde özel bir yeri olan “Yılın Havacılık Ödülleri” düzenlenen törenle verildi. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü de iki önemli ödülle geceye damga vurdu.

24Ara
KTO Karataylı Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Uygulamalı Girişimcilik ile Liderlik ve Girişimcilik derslerini güz ve bahar döneminde başarıyla tamamlayan 146 öğrenci "KOSGEB Girişimcilik Kurs Belgelerini” KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’nin elinden aldılar.

20Ara
Dünya İnşaat Mühendisleri Gününde KTO Karataylı Mühendis Adayları Baretlerini Taktı

Bu bilinçle teori ve pratik eğitimi bir arada sunan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören 53 öğrenci "Geleneksel Baret Takma Töreni”nde baretlerini takarak mesleğe ilk adımlarını attılar.

19Ara
Greenmetrıc 2019 Endeksine Göre KTO Karatay Üniversitesi Dünya Sıralamasında Yerini Aldı

Tüm dünyadan saygın üniversitelerin kampüslerinin değerlendirildiği, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekerek çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir platform olan GreenMetric, “Dünya Çevreci Üniversiteler” sıralamasını açıkladı.

18Ara
KTO Karatay’da Anestezi Teknikerleri’nin Dünü, Bugünü, Yarını Paneli

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun öncülük ettiği Anestezi Teknisyen ve Teknikerler Derneği iş birliği ile ameliyathanelerin gizli kahramanları anestezi uzmanları, teknisyen ve teknikerlerini daha yakından tanımak ve sektörü bilimsel anlamda ele almak amacıyla “Anestezi Teknikerlerinin Dünü, Bugünü, Yarını” paneli düzenlendi.

17Ara
Altına Dayalı Kira Sertifikaları İle Güvenli ve Helal Yatırım Mümkün

Dr. Öğretim Üyesi Kamola Bayram: “Günümüzde yastık altındaki altın miktarının, ülkemizde en az 2200 ton olduğu tahmin edilmektedir. Bu altınların ekonomiye kazandırılması ve ülke rezervlerinin güçlendirilmesi amacı ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2017 yılının Ekim ayından itibaren Altına Dayalı Kira Sertifikaları ihracı başlatılmıştır.”

12Ara
Uluslararası Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumu

KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği iş birliğinde ilki düzenlenen “Uluslararası Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumu” ile Mevlâna düşüncesinde dost, dostluk, üslup, manevi ahlak, beşerî münasebetler konuları ele alındı.

10Ara
Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Tarafından Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e Şeref Üyeliğinin Takdimi Gerçekleştirildi

Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliği’nin beratının takdimi gerçekleştirildi.