2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde ders kayıtları 27 Eylül – 01 Ekim2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Derslerin başlangıç tarihi 04 Ekim 2021’dir.

Öğrenim ücretini ne zaman yatırmalıyım?

Öğrencilerimizin ücretlerini 27 Eylül’ e kadar ödemeleri gerekmektedir. Ödenecek ücreti
https://sanalpos.karatay.edu.tr/ adresinden sorgulayabilirsiniz.

Öğrenim Ücretini Ödeme Yöntemleri

Yıllık programlarda (Hukuk Fakültesi, Tip Fakültesi ve Hazırlık Sınıfı) ders kaydını yenileyen öğrenciler öğrenim ücretinin tamamını öderler. Dönemlik programlarda ders kaydını yenileyenler ise öğrenim ücretinin yarısını güz yarı yılı başında, diğer yarısını ise bahar yarıyılı başında ödeyebilirler. Yıllık öğrenim ücretinin tamamının eğitim öğretim yılı başında nakit ödenmesi halinde %6, öğrenim ücretinin tamamının kredi kartı ile tek çekim ödenmesi halinde ise %5 indirim uygulanır.

Nakit ödemeler; Halk Bankası ve Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubelerinden Kurumsal Tahsilat Sistemi aracılığı ile yapılır. Halk Bankasında hesabi olanlar internet bankacılığı üzerinden; Ödeme/ Eğitim ödemeleri/ KTO Karatay Üniversitesi ekranından ödeme yapabilirler. Ayrıca Halk Bankası ATM’lerin den de işlem yapılabilmektedir.

Öğrenim ücreti Üniversitenin anlaşmalı olduğu taksit özelliğine sahip banka kredi kartları ile (Maximum, World, Bonus, Paraf Kart, Bank kart Combo) yıllık programlarda; 10 taksitte, dönemlik programlarda; birinci dönem 5, ikinci dönem5 taksitte veya öğrenim ücretinin tamamı 10 taksitte ödenir (Önemli Not: Sanal POS ile işlem yapılabilmesi için kredi kartınızın internet bankacılığına açık olması gerekmektedir).

Ayrıca Üniversitemiz tarafından Otomatik Tahsilat Sistemi (OTS) anlaşması yapılan bankalardan, (Albaraka Türk, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası ve Fibabank tüm şubelerinden) herhangi bir ücret, komisyon alınmaksızın yıllık ücretin tamamı 10 aya kadar taksitlendirilir. OTS için ilk başvurunun Mali İsler Koordinatörlüğüne yapılması gerekmektedir(Albaraka Türk ve Yapı Kredi bankalarının tüm şubelerinden kullanılacak OTS’ler de Mali İsler Koordinatörlüğüne başvuru yapılmasına gerek yoktur).

KTO Karatay Üniversitesi, kayıtlı öğrenciler için sonraki yıllarda öğrenim ücretinde yapılacak yıllık artışları, bir önceki yılın ağustos ayına göre Tüketici Fiyatları Endeksindeki (TÜFE) artış ile sınırlı tutmayı taahhüt etmektedir.

Pilotaj Bölümü Uçuş Eğitim Ücreti, 2021-2022 eğitim- öğretim dönemin de geçerli olmak üzere 1 Euro=9 TL olarak sabitlenmiştir.

Yabancı Öğrenci  Eğitim Ücreti, 2021-2022eğitim- öğretim döneminde geçerli olmak üzere 1 USD=7,5 TL olarak sabitlenmiştir.

2016-2017 eğitim-öğretim yılından önce, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında,2017-2018eğitim-öğretim yılında, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenim ücretleri aşağıdaki gibidir:

12 Ağustos 2021