Grafik Tasarımı Bölümü tarafından kullanılan M-303 ve M-308 numaralı bilgisayar atölyeleri her dönemde aktif olarak kullanılmaktadır. Öğrenciler dört yıl boyunca çeşitli alan derslerini bu atölyelerde almaktadır. Laboratuvar, öğrencilerin bilgisayar destekli tasarımın ilke ve öğelerinin öğretilmesini, mesleki yaşamları boyunca kullanacakları Adobe Illustrator ve Adobe Photoshop programlarının genel özellikleri ve kullanım alanlarını, araç paneli ve menülerin kullanımlarının öğretilmesi ile öğrencilerin özgün tasarım geliştirme ve uygulama amaçlarını desteklemektedir.

Bu laboratuvar ve atölyeler, bir ürün ya da hizmetin tanıtımı için grafik tasarımı ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu ürün ya da hizmete görsel olarak çözümler üretmeleri için destek sağlamaktadır. Ayrıca görsel iletişim, tasarım, proje, kampanyalar, web, mobil gibi dijital ortamda hedef kitleye ulaşan etkileşimli mecra ve ara yüzlerin tasarımlarını kavratma ve uygulatma amaçlarını da desteklemektedir.

İstenilen boyutta ve hacimde ürün tasarlayabilme, tasarım için ilgili bilgisayar yazılımlarını ve bilişim, iletişim teknolojilerini etkin bir biçimde kullanabilme, tasarımlarını bilgisayar vb. teknolojik cihazlar aracılığıyla sunabilme, yeni tasarımları görsel yolla üretebilme, grafik tasarım ürünlerini iki ve üç boyutlu olarak uygulayabilme, görsel yolla iletişim kurarak kendilerini ifade edebilme ve farklı medya ortamlarında hareketli-durağan görüntü programlarını kullanarak video üretebilme kazanımlarına destek olmaktadır.

Sınıf ortamında oluşan atölye deneyimi, grafik tasarım eğitiminin temel taşlarından biri olan tecrübe paylaşımını ve aktarımını sağlamaktadır. Öğrenciler, bu sınıflarda temel programları kullanarak tasarım becerilerini geliştirirken, aynı zamanda diğer öğrencilerle etkileşim içinde olma fırsatı bulmaktadır. Bu ortamda, öğrencilerin birbirleriyle fikir alışverişi yapması, projelerini tartışması ve deneyimlerini paylaşması grafik tasarım eğitiminin kalitesini artırır.

Sınıfların sağladığı atölye ortamı, öğrencilerin pratik deneyim kazanmalarına ve gerçek dünya uygulamalarını keşfetmelerine olanak tanır. Bu nedenle, Grafik Tasarımı Bölümündeki bilgisayar sınıfları, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmeleri ve alanlarındaki potansiyellerini gerçekleştirmeleri için kritik bir rol oynamaktadır.

Uygulaması Yürütülen Dersler:

1. Bilgisayar Destekli Tasarım / A (M-303)
  2. Bilgisayar Destekli Tasarım / B (M-303)
  3. Grafik Tasarım 4 (M-303)
  4. İnteraktif Grafik Tasarım 2 (M-303)
  5. Layout Tasarımı 2 (M-303)
  6. İllüstrasyon (M-303)
  7. Ambalaj Tasarımı 2 (M-308)
  8. Tipografi 2 (M-308)
  9. Bilgisayar Destekli Yazı Karakteri Tasarımı (M-308)
  10. Portfolyo Tasarımı 2 (M-308)

Laboratuvar Sorumlusu: Bilgi İşlem Direktörlüğü / Grafik Tasarımı Bölüm Başkanlığı

Sınıf Numarası: M-303, M-308

Ekipmanlar:

1. iMac (26 Adet) (M-303)
  2. iMac (25 Adet) (M-308)

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bilgisayar laboratuvarında, İç mimarlık ve Mimarlık Bölümü öğrencilerine mesleki programlarının uygulamalı eğitimi verilmektedir.

Dersler kapsamında Autocad, Photoshop, Sketch Up ve Vray for Sketchup eğitimleri verilmektedir. Öğrencilerin, belirlenen doğal-yapılı çevrede, özel-kamusal alan ilişkilerine ve kapalı-yarı açık-açık mekanların organizasyonuna dayanan basit mekânsal ilişkileri az katlı tek yapı tasarımı ve çevre düzenlemesiyle kurması amaçlanmaktadır.

Öğrenciler, ilgili derslerde film yapımına dair temel çekim ve kurgu yapma yeteneklerini geliştirirken, fotografik aygıtların bir kompozisyon oluşturma amacı ile nasıl tasarlanabileceğine dair temel bilgileri öğrenir. Öğrenciler, derste yapılan film analizleri ile temel kompozisyon, çekim ve kurgu teknikleri açısından film analizi yapma becerilerini geliştirir. Dersler, çoğunlukla 30 kontenjan ile yapılmaktadır.

Öğretilen programlar, mesleki açıdan hem iş hayatında hem de okul hayatında önemli bir yere sahiptir.

Uygulaması Yürütülen Dersler:

1. Bilgisayar Destekli Tasarım – 1 (İç Mimarlık / Mimarlık Bölümü)
  2. Bilgisayar Destekli Tasarım – 2 (İç Mimarlık / Mimarlık Bölümü)
  3. Mimari Animasyon (İç Mimarlık / Mimarlık Bölümü)
  4. Mimari Presentasyon (Mimarlık Bölümü)

Laboratuvar Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Halil Sevim – Öğr. Gör. Ali Şahin (Ders Yürütücüleri)

Sınıf Numarası: M-302

Ekipmanlar:

1. 20 adet Kasalı Windows Bilgisayar
  2. 20 adet farklı işletim sistemi yüklü bilgisayar

Tamamlanmış veya devam eden projeler: -