Tıbbi görüntüleme laboratuvarı, çağdaş tıp dünyasında hayati bir rol oynayan görüntüleme teknolojileri üzerine odaklanmış bir öğrenme merkezidir. Bu laboratuvarda, öğrencilere çeşitli tıbbi görüntüleme tekniklerini öğrenme, uygulama ve yorumlama becerilerini kazandırarak, sağlık sektörüne donanımlı profesyoneller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Laboratuvar, öğrencilere son teknoloji görüntüleme cihazlarıyla çalışma imkânı sunmaktadır. Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG), Bilgisayarlı Tomografi (BT), Ultrasonografi, Röntgen ve diğer tıbbi görüntüleme tekniklerine odaklanan bu cihazlar, öğrencilere gerçek dünya uygulamalarında deneyim kazandırmaktadır.

Laboratuvarda, öğrencilere tıbbi görüntüleri analiz etme ve yorumlama konularında pratisyen beceriler kazandırılması hedeflenmekte, öğrenciler farklı hastalıkların görüntülerini inceleyerek tanı koyma ve tedavi planları oluşturma yeteneklerini geliştirmektedir.

1. Tıbbi Görüntüleme- I
  2. Tıbbi Görüntüleme- II

Laboratuvar Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Halil TÜRKTEMİZ

Sınıf Numarası: B-B21

1. Röntgen Cihazı Tek Tüp Tek Masa CR Sistemi
  2. Mamografi cihazı
  3. Negatoskop

Tamamlanmış veya devam eden projeler:  -

Elektroterapi laboratuvarı, öğrencilere elektrik akımlarının sağlık üzerindeki etkilerini inceleme, değerlendirme ve uygulama becerilerini kazandırarak, elektroterapi konusunda uzmanlaşmalarına olanak tanımaktadır.

Laboratuvar, öğrencilere çeşitli elektroterapi cihazları ile çalışma fırsatı sunmaktadır. Bu cihazlar arasında TENS (Transkutanöz Elektriksel Sinir Stimülasyonu) cihazları, EMS (Elektriksel Kas Stimülasyonu) cihazları, lazer terapi cihazları ve ultrason cihazları gibi modern ekipmanlar bulunmaktadır. Öğrenciler, bu cihazlarla tanışarak, sağlık sorunlarına yönelik elektroterapi tedavilerini uygulama konusunda deneyim kazanmaktadır.

Elektroterapi laboratuvarı, öğrencilere elektrofizyoloji ve EMG analizleri yapma yetenekleri kazandırmakta, elektriksel aktiviteyi ölçme, analiz etme ve sonuçları değerlendirme konularında öğrencilere pratik bilgiler sunmaktadır.

1. FTR 201 Elektroterapi I

15. Vakum modülü Chattanooga marka
  16. Laser modüllü Chattanooga marka

Tamamlanmış veya devam eden projeler:  -

İlk ve acil yardım uygulama laboratuvarı ile öğrencilere pratik bir öğrenme ortamı sunmaktadır. Bu laboratuvarda, öğrencilere acil durum müdahalelerini öğrenme, uygulama ve değerlendirme fırsatı tanınarak, acil durumlarla başa çıkma konusunda yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

İlk ve acil yardım uygulama laboratuvarı, bir simülasyon hastane ortamına sahiptir. Bu ortam, öğrencilere acil durum senaryolarını canlandırma şansı vermektedir. Laboratuvar, öğrencilere simülasyon mankenleri aracılığıyla gerçekçi bir eğitim deneyimi sunmaktadır. Bu mankenler, gerçek insan vücudu gibi tepkiler gösterir ve öğrencilere acil durumlarda hasta değerlendirmesi, müdahale ve taşıma becerilerini geliştirme fırsatı tanımaktadır.

İlk ve acil yardım uygulama laboratuvarında, öğrencilere çeşitli acil durum senaryolarını içeren eğitimler sunulmaktadır. Kaza, travma, kalp krizi, solunum sıkıntısı gibi durumlar üzerinde çalışan öğrenciler, farklı senaryolara uygun müdahaleleri pratisyenlik düzeyinde öğrenmektedir.

1. Mesleki Uygulama

10. Hemodiyaliz kol maketi
  11. Larengesko set

Tamamlanmış veya devam eden projeler:  -

Optisyenlik laboratuvarı, öğrencilere göz sağlığı alanında uzmanlaşma fırsatı sunan modern bir öğrenme merkezidir. Bu laboratuvarda, öğrencilere gözlük ve kontakt lens uygulamaları konusunda teorik bilgi ve pratik beceriler kazandırılarak, göz sağlığı uzmanı olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Laboratuvar, öğrencilere refraksiyon ve göz muayenesi konularında pratik uygulamalar sunmaktadır. Öğrenciler, refraksiyon testleri yapma, göz muayenesi gerçekleştirme ve reçete yazma konularında deneyim kazanarak, hastaların göz sağlığını koruma ve iyileştirme konusunda etkin bir rol oynamayı öğrenmektedir.

Optisyenlik laboratuvarında, öğrencilere göz sağlığı konusunda kapsamlı bir eğitim sunularak hem teknik beceri hem de insan ilişkileri açısından güçlü birer optisyen olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

1. Geometrik Optik
  2. Optisyenlik I, II, III

Laboratuvar Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Saniye Göknil ÇALIK

Sınıf Numarası: M-208

1. Gözlük makinesi
  2. Tracer l12001 s/n
  3. Edgıng system m16 gpb m/o/p/p 230v50hz
  4. Frame heater-fhe200 (2 Adet)
  5. Bar code reader m24
  6. Gözlük makinesi
  7. Cam eğitim seti
  8. Huvıtz cam kesme makinası hpe-410trd

Tamamlanmış veya devam eden projeler:  -

Diyaliz laboratuvarı, öğrencilere son teknoloji diyaliz cihazlarıyla çalışma imkânı sunmaktadır. Hem diyaliz makinaları hem de ileri teknolojiye sahip monitörler ve kontrol sistemleri, öğrencilere gerçek dünya uygulamalarında deneyim kazandırarak, diyaliz süreçlerini etkin bir şekilde yönetmeyi öğrenmelerini sağlamaktadır.

Laboratuvar, öğrencilere hastaların durumlarını değerlendirme ve diyaliz protokollerini uygulama konusunda pratik beceriler kazandırmaktadır. Öğrenciler, laboratuvar ortamında simülasyonlar ve gerçek hasta senaryoları üzerinde çalışarak, diyaliz süreçlerini güvenli ve etkili bir şekilde yönetme yeteneklerini geliştirmektedir.

Diyaliz laboratuvarında, öğrencilere böbrek sağlığı konusunda geniş bir perspektif sunularak, diyaliz süreçlerini etkili bir şekilde yönetmeleri amaçlanmaktadır. Bu laboratuvarda, öğrencilerde güçlü bir temel oluşturulması, diyaliz hemşiresi ve uzmanı olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

1. Temel Klinik Beceriler
  2. Diyaliz I
  3. Diyaliz II

Laboratuvar Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Saniye Göknil ÇALIK