Mekatronik laboratuvarı, modern ölçüm araçları ile öğrencilere elektriksel sinyallerin analizi ve ölçümü konusunda deneyim kazandırmaktadır. Devre analiz ekipmanları, öğrencilere devre tasarımı ve analizi konularında pratik beceri geliştirme şansı sunmaktadır. Programlanabilir elektronik devrelerle ilgili olarak mikrodenetleyici kartları, öğrencilere dijital sistem tasarımı ve programlama yeteneklerini artırma fırsatı sağlamaktadır. Elektronik devre elemanları ile öğrencilere elektrik devrelerini anlama ve tasarlama yeteneği kazandırılmaktadır

Öğrencilere sunulan bu imkânlar, laboratuvarın sadece teorik bilgi ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda pratik becerilerin geliştirilmesine odaklandığını göstermektedir. Öğrencilerin, laboratuvarın sunduğu malzemeleri kullanarak projeler geliştirmesi, yaratıcılıklarını ve teknik yeteneklerini artırma konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca, laboratuvarın ekip çalışması fırsatları, öğrencilere grup içinde iş birliği yapma ve projelerde liderlik etme becerilerini geliştirme şansı tanımaktadır.

Uygulaması Yürütülen Dersler:

1. Doğru Akım Devre Analizi
  2. Analog Elektronik
  3. Alternatif Akım Devre Analizi
  4. Sayısal Elektronik
  5. Mikrodenetleyiciler

Laboratuvar Sorumlusu: Öğr. Gör. Taha Fatih ATEŞ

Sınıf Numarası: T-204

Ekipmanlar:

1. Dijital Osiloskop
  2. Arbitrary Dalga Formu Sinyal Üreteci
  3. Ayarlanabilir DC Güç Kaynağı
  4. Dijital Multimetre
  5. LCR Multimetre

Tamamlanmış veya devam eden projeler: -

Kontrol ve otomasyon laboratuvarı, öğrencilere otomasyon sistemleri, kumanda sistemleri ve mekatronik sistemlerin kontrolü konularında geniş kapsamlı bir eğitim ve pratik deneyim sunan bir öğrenme merkezidir. Bu laboratuvarda, öğrencilere endüstri standartlarında kontrol sistemleri tasarımı, otomasyon sistemlerinin programlanması, mekatronik sistemlerde farklı sensörlerin kullanılması ve elektrik motorlarını kontrol etme becerileri kazandırılarak, günümüzün hızla gelişen teknoloji dünyasında rekabet avantajı sağlanmaktadır.

Laboratuvarda, öğrencilere endüstriyel otomasyon sistemleri ve PLC (Programmable Logic Controller) programlama konularında uygulamalı deneyimler sunulmaktadır. Laboratuvarda bulunan eğitim amaçlı PLC istasyonları ile yapılan projeler, öğrencilere karmaşık endüstriyel otomasyon sistemlerini programlama ve kontrol etme yeteneği kazandırmaktadır.

Uygulaması Yürütülen Dersler:

11. 24V DC Güç Kaynağı
  12. Hava kompresörü
  13. Arduino Eğitim Kiti

Tamamlanmış veya devam eden projeler:  -