Üniversitemizin, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne (TÜRKÜNİB) üyelik başvurusunun kabul edilmiş olduğunu büyük bir memnuniyet ve gurur ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu önemli kabul ile üniversitemiz, Türk dünyasının seçkin üniversiteleri arasına katılmaktan onur duymaktadır. Birliğinizin değerli üyeleri arasında yer almak, akademik ve kültürel iş birliğimizi güçlendirecek, ortak projeler geliştirme ve bilgi paylaşımı konularında bizlere yeni ufuklar açacaktır.

TÜRKÜNİB’in vizyonuna ve misyonuna olan inancımızla, Türk dünyasının genç nesillerini en iyi şekilde eğitme, bilimsel araştırmalarımızı genişletme ve ortak değerlerimizi daha ileriye taşıma hususunda kararlıyız. Bu doğrultuda, birlik içinde gerçekleştirilecek her türlü çalışmada aktif rol almaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

Başvurumuzun kabul sürecinde emeği geçen tüm TÜRKÜNİB üyelerine, desteklerinden dolayı YÖK Başkanımız ve YÖK üyelerine en içten teşekkürlerimizi sunarız. Bu üyelik ile birlikte, birlikteliğimizin güçleneceğine ve Türk dünyasının akademik alanda daha parlak bir geleceğe adım atacağına olan inancımız tamdır.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

23 Mayıs 2024