19.08.2024-21.08.2024

Yatay Geçiş Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Kayıtları

22.08.2024-23.08.2024

Yedek Listeden Kazananların Kayıt Tarihi

Başvurusu kabul edilen adayların kayıt esnasında yatay geçiş için gerekli belgelerin asıllarını ibraz etmesi zorunludur.

1-Öğrenci Belgesi
2-Transkript (Islak imzalı / e- imzalı)
3-ÖSYM sonuç belgesi (öğrencinin kayıt yaptırdığı yıla ait puan kartı ve yerleştirme belgesi)
4-Disiplin durum belgesi
5-Lise diplomasının fotokopisi ya da E-Devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi
6-Ders içeriği (Islak imzalı) veya ilgili web linki
7-Hazırlık sınıfı zorunlu olan programlarda; hazırlık okuduğuna dair belge-varsa- Üniversitemizce ve Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen İngilizce sınav sonucunu gösterir belge.
8-İbraz edilen belgelerin herhangi birinde Ek Madde-1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapılmadığına ilişkin ibarenin yer alması (Merkezi yerleştirme puanı ile yapılan başvurularda)
9-Kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan alınan yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair belge (bu belge yatay geçişi kabul edilen öğrencilerden kayıt esnasında alınacaktır).

Yatay geçiş sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.

16 Ağustos 2024