İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Ortaç, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs’ta Samsun’da yakılan istiklal meşalesiyle, toprakları işgal tehlikesi altında olan Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet umutları yeniden yeşermiştir. Aziz milletimiz, istiklal ve istikbalimizi korumak için genci yaşlısı, kadını erkeği topyekûn verdiği mücadele ile büyük bir zafere imza atmıştır.

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın gençlerimize armağan edilmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin gençlere verdiği değerin ve duyduğu derin güvenin bir sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde ‘Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ diyerek seslendiği gençlerimiz, bugün ve yarının güçlü Türkiye’si için en büyük umudumuz ve güç kaynağımızdır. Bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, gençlerimizin vatanını ve milletini seven, güncel bilgi ve teknolojileri takip eden, üreten, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yetiştirilmesi bizlere düşen en büyük vazifedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

17 Mayıs 2024