İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

“8. Hoca Akhmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi” 45 ülkeden bilim insanın katılımı ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde başladı. Kongrede, 305’i uluslararası olmak üzere toplam 572 bildiri sunuldu.

305’i Uluslararası Olmak Üzere 572 Bildiri Sunuldu

Disiplinler arası akademik ve bilimsel çalışmaların birbirine olan olumlu etkilerinin ele alınacağı 8. Hoca Akhmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Aynı alanda çalışan bilim insanlarının birbirlerine sunum yapmaları ile daha verimli bir etkileşim oluşturulması hedeflenen kongrede, 267’si Türkiye ve 305’i uluslararası olmak üzere toplam 572 bildiri sunuldu.

Kongre, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişi Doç. Dr. Mustafa Göktuğ Kaya, Narxoz Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Elmira Boribay, Çukurova Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Hakkı Çiftçi, IKSAD New York Partneri Dr. Lesli R. Robinson, İKSAD Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek’in açılış konuşmalarıyla başladı.

“Kongrenin, Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşmesinden Büyük Mutluluk Duyuyorum”

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “8. Hoca Akhmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin, Karatay Medresesi’nin misyonuna sahip olan üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşiyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Hoca Akhmet Yesevi gibi büyük bir düşünürün adına kongre düzenlenmesini oldukça önemsiyorum. Kongrenin gerçekleşmesi için katkı sağlayan ve büyük emekler veren herkesi yürekten tebrik ediyor, kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“Ahmet Yesevi, Orta Asya Türk Dünyasının En Büyük İsmidir”

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişi Doç. Dr. Mustafa Göktuğ Kaya konuşmasında; “Kongremizin, disiplinler arası akademik çalışmaların saygınlığına, gelecek perspektifine, bilime ve insanlığa yaraşır bir kongre olmasını diliyorum. Tarihte bilinen ilk Türk mutasavvıf unvanını taşıyan Ahmet Yesevi, edebi şahsiyetinden ziyade fikri şahsiyeti ile Orta Asya Türk dünyasının en büyük ismidir. 8. Hoca Akhmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin mesleğimize, disiplinler arası akademik alana ve ülkemize yararlı, verimli, başarılı bir kongre olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Kongremiz, Bilimsel Araştırmaların Gelişmesine Katkı Sağlayacak”

İKSAD Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek; “8. Hoca Akhmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin, Selçuklu’nun kadim başkenti, medeniyetin beşiği olan Konya’da yapılıyor olması çok kıymetli. Farklı ülkelerden ve disiplinlerden bilim insanlarının bir araya geldiği kongremiz, bilimsel araştırmaların gelişmesine katkı sağlayacak. KTO Karatay Üniversitesi ve diğer tüm üniversitelerimizin verdiği yüksek eğitim, bilim ve teknolojiye yapılan katkılar ile ülkemizin geleceğinin değişeceğine inancım tamdır. 8. Hoca Akhmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’ne emek veren tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Üç gün sürecek olan Hoca Akhmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 19 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

17 Mayıs 2024