İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Raziye Yılmaz’ın 18 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında “Hat Sanatında Makili” sergisi, Mevlâna Müzesinde açıldı.

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Raziye Yılmaz’ın Hat Sanatında Makili konulu kişisel sergisi, 18 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Mevlâna Müzesinde açıldı. Serginin açılış törenine; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Müze Müdürü Naci Bakırcı, Konya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Gülgün Atalay, KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz katıldı.

“Hattat Hüseyin Öksüz, Geleneksel Değerlerimizin Gençlerimize Aktarılması İçin Büyük Bir Şans”

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e duydukları şükranı dile getiren Konya Valisi Vahdettin Özkan; “Hattat Hüseyin Öksüz hocamız memleketimiz ve ülkemiz açısından geleneksel değerlerimizin gençlerimize aktarılması için büyük bir şans, kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Sergilerimiz, Her Gün Tarih Şuurunu Yaşatmaya Vesile Olmalı”

Müzeler haftasının önemini vurgulayan Vali Özkan; “Müzeler, dünyada olduğu gibi Anadolu’daki değerlerimizin ve tarihimizin gelecek nesillere aktarılması için önemli kurumlardır. Müzecilik faaliyeti kapsamında yapılan sergilerin, sadece bir hafta değil her gün bu tarih şuurunu yaşatmaya vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“Hat Sanatı, Tarih Boyunca Kültürel Mirasımızın Önemli Bir Parçası Olmuştur”

Hat sanatının derin anlamlarını sergilemekten mutluluk duyduklarını dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Raziye Yılmaz; “18 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında, Mevlâna Müzesi gibi önemli bir mekânda düzenlediğimiz Hat Sanatında Makili konulu sergimizi sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Hat sanatı, tarih boyunca kültürel mirasımızın önemli bir parçası olmuştur. Bu sanatın inceliklerini ve derin anlamlarını sergilemek hem geçmişimizin izlerini günümüze taşımak hem de gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir önem taşıyor. Bu özel gün vesilesiyle, sergimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış töreninin ardından sergiyi ziyaret eden Konya Valisi Vahdettin Özkan ve katılımcılar, hat sanatı ile yapılan tablolar hakkında Arş. Gör. Raziye Yılmaz’dan bilgi aldı. Müzeler Haftası kapsamında hazırlanan sergi, 30 Mayıs 2024 tarihine dek Mevlâna Müzesi’nde ziyarete açık olacak.

21 Mayıs 2024