İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Yapı Topluluğu-KÜYAP, “Birleşen Ellerle Büyüyen Kalpler” sloganıyla yola çıkarak Konya’nın İpekler mahallesinde 14 öğrencisi olan köy okulunun gönüllü tadilatını gerçekleştirdi. Topluluğun tadilatını yaptığı okul sayısı toplamda 6’ya ulaştı.

KTO Karatay Üniversitesi Yapı Topluluğu Danışmanı İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Sadrettin Sancıoğlu ve öğrenciler, İpekler İlkokulunun tadilatı için “Birleşen Ellerle Büyüyen Kalpler” sloganı ile tekrar harekete geçti. Daha önce de farklı yerlerdeki okulların tadilatını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Yapı Topluluğu, Konya merkeze 60 kilometre uzaklıkta 14 öğrencisi bulunan İpekler İlkokulunun tadilatını gönüllü olarak gerçekleştirdi.

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, T.C. Konya Barosu, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Mimarlar Odası Konya Şubesi ve İç Mimarlar Odası Konya Şubesinin destekleri ile aralarında avukatların da bulunduğu 40 kişilik grup, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgisi dahilinde, İpekler mahallesine giderek okulun boyasından, sıraların değiştirilmesine, lavabolar ve kaldırımların yenilenmesine, hatta okulun çevre düzenlemesine kadar tüm tadilatları gerçekleştirdi. Karatay Yapı Topluluğunun organize ettiği sosyal sorumluluk projesine sponsorların yanı sıra KTO Karatay Üniversitesi BİR-İZ Topluluğu ve Konya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da katıldı.

Koridora Atatürk ve Uzay Köşesi Yapıldı

KTO Karataylı öğrenciler, koridorun bir köşesine, okulda mevcutta bulunmayan Atatürk Köşesi yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli sözlerinden olan “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözlerini de köşeye ekleyen öğrenciler, tamamı kendileri tarafından oluşturulan bölümü okula kazandırdı. Öğrenciler, koridorun diğer köşesine ise İpekler İlkokulu öğrencilerinin ufkunu açması, kendilerini ülkemizin geleceği olarak görmesi ve bu bakış açısıyla çalışmaları için uzay ve astronot figürleri çizdi.

“Çocukların Kalplerinde Bir İz Bırakmak İçin Geldik”

KTO Karatay Üniversitesi öğrenci toplulukları aynı zamanda İpekler Mahallesi halkı ile tadilatı gerçekleşen okulda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamada, okulda eğitim gören öğrencilerin okuduğu şiirler, ailelerine duygusal anlar yaşattı. KÜYAP ve BİR-İZ Toplulukları, içinde kırtasiye malzemelerinin de bulunduğu çeşitli paketleri çocuklara hediye etti. Yapı Topluluğu Başkanı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ahmet Furkan Kırdım; "Bu bir ekip işiydi ve bu işinde hakkından geldiğimiz için çok mutluyum, tüm ekibime teşekkür ederim"; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Merve Okumuş ve Merve Çimen ise; "Çocukların kalplerinde bir iz bırakmak için geldik" dedi. Yapı Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Sadrettin Sancıoğlu; "Desteklerinden dolayı tüm sponsorlarımıza teşekkür ederim. Ama en büyük teşekkürü; işlerinden, derslerinden ve sosyal hayatlarından fedakârlık yaparak uzun zamandır bu etkinliğe hazırlanan ekibimize etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

01 Haziran 2024