İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2024 dünya üniversiteleri etki sıralamaları sonuçları yayınlandı. Dünyanın en iyi üniversitelerinin belirlendiği, 125 ülke ve bölgeden 2.152 üniversitenin 17 göstergede değerlendirildiği listede, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, dünyanın ilk 300 üniversitesi arasında yerini alarak, başarılarına bir yenisini ekledi.

KTO Karatay, En İyi Vakıf Üniversiteleri Arasında Yerini Aldı

İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından hazırlanan ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarının baz alındığı 2024 dünya üniversiteleri etki sıralamasında KTO Karatay Üniversitesi önemli başarılar elde etti.

 KTO Karatay Üniversitesi, dünya listelerinde “Eşitsizliklerin Azaltılması” kategorisinde 201-300, “Erişilebilir ve Temiz Enerji” kategorisinde 401-600, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” kategorisinde ise 401-600 bandında yer aldı. Dünyanın en etkili üniversitelerinin sıralandığı raporda KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında “Genel Etki” sıralamasında 23. sırada, “Eşitsizliklerin Azaltılması” kategorisinde 5. sırada, “Erişilebilir ve Temiz Enerji” kategorisinde 8. sırada, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” kategorisinde 18. sırada ve “Hedefler İçin Ortaklıklar” kategorisinde ise 29. sırada yer alarak en iyi üniversiteler arasında gösterildi.

“Başarılarımız, Üniversitemizin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Çalışmalarının Bir Yansımasıdır”

Times Higher Education tarafından yayınlanan 2024 dünya üniversiteleri etki sıralamasında elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Üniversitemiz, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2024 dünya üniversiteleri etki sıralamalarında önemli başarılara imza atmıştır. Dünyanın en iyi üniversitelerinin belirlendiği bu prestijli listede yer almak, üniversitemizin sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik çalışmalarının bir yansımasıdır. Elde edilen sonuçlar, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine verdiğimiz önemin ve bu alandaki çalışmalarımızın ne denli başarılı olduğunu ortaya koymaktadır. Yenilikçi eğitim anlayışımızla, öğrencilerimizin sadece mesleklerinde başarılı bireyler olarak yetiştirilmesi değil, aynı zamanda topluma ve çevreye duyarlı liderler olarak da hazırlanmaları en büyük hedefimizdir. Uluslararası alanda ortaya koydukları bilimsel katkılardan dolayı akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

14 Haziran 2024