İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde “Şehitler Dile Geldi” sergisi düzenlendi.

Şehitleri anmak ve 15 Temmuz ruhunu diri tutmak amacıyla KTO Karatay Üniversitesi’nde “Şehitler Dile Geldi Sergisi” düzenlendi. Sergiye KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, akademisyenler ve idari personeller katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan serginin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç yaptı.

“Şehitlerimizin Bu Kutsal Emanetine Türk Milleti Sahip Çıkacak ve Asla Unutmayacaktır”

15 Temmuz’da Türk milletinin destansı bir direniş gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Türk milletinin 15 Temmuz'da sergilediği destansı direnişi şu sözlerle vurguladı: "Yaşadığımız coğrafyanın stratejik konumu ve tarihî mirasımız nedeniyle pek çok ülkenin hedefi hâline gelmekteyiz. Tarih boyunca hak ve hukuk mücadelesi verdiğimiz sayısız örnek mevcuttur. Millet olarak bu tür hain saldırılara karşı koyma ve direnme kabiliyetimiz, karakteristik bir özelliğimizdir. 15 Temmuz hain darbe girişimi de bu direnişin son örneklerinden biridir. Devletimiz ve milletimiz, o gece tek vatan, tek bayrak, tek millet inancıyla hareket ederek, hainlerin karşısında destansı bir duruş sergilemiştir.

Bizlere düşen en önemli vazife, değerlerimize daima sahip çıkan, vatanımızın geçmişten bugüne nasıl korunduğunu bilen yeni nesiller yetiştirmektir. Bu vesileyle milletimizin güvenliği ve geleceği için hain darbe saldırısını durduran şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; destan yazan tüm kahramanlarımıza, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Biliyoruz ki; onların bu kutsal emanetine Türk milleti sahip çıkacak ve asla unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç'ın konuşmasının ardından katılımcılar, şehitlerin anısını yaşatmak ve millî birlik ruhunu canlı tutmak amacıyla düzenlenen sergiyi gezdi. "Şehitler Dile Geldi" sergisi, 19 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.

12 Temmuz 2024