İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Uluslararası standartlarda eğitim vererek, ülkemizin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasında önemli roller üstlenen bireyler yetiştiren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi; 6 fakülte, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

İsmini, Selçuklular tarafından 1251 yılında yaptırılan ve Anadolu’daki ilk Vakıf Yükseköğretim Kurumu niteliğindeki Karatay Medresesi ile Türkiye’nin en köklü ticaret odalarından biri olan Konya Ticaret Odası’ndan alan KTO Karatay Üniversitesi, ulusal ve uluslararası hedeflerine emin adımlarla ilerleyerek, ülkemizin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasında önemli roller üstlenen bireyler yetiştirmektedir.

KTO Karatay; Nitelikli Eğitimi ve Kampüs Olanaklarıyla Ön Planda

KTO Karatay Üniversitesi, 6 fakülte, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile yerelde ve ulusalda tüm insanlığa fayda sağlayan, teoride olduğu gibi pratikte de güçlü yönleriyle nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi kendine görev edinmiş bir vakıf üniversitesidir. 65 farklı ülkeden 750’den fazla uluslararası öğrenci olmak üzere 9.000’den fazla öğrencisi, 400 akademisyeni ve 12.000’den fazla mezunu ile dünya standartlarında eğitim vermek için çalışmalarına devam etmektedir. Konya Ticaret Odası’ndan aldığı güçle, iş dünyasının ihtiyaçlarına odaklanılarak gerçekleştirilen iş birlikleri sayesinde öğrencilerin kariyerlerine önemli adımlar atmaları sağlanmaktadır.

Selçuklu ve modern mimarinin harmanlandığı Merkez Kampüsü, Konya Eğribayat’ta yer alan ve pilot adaylarının yetiştiği Hava Parkı ile Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu ile Akıllı Teknolojiler Merkezi, KTO Karatay Üniversitesi’nin akademik ve teknolojik üstünlüğünü kanıtlamaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi Dünya Sıralamalarında Yükselişine Devam Ediyor

Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarını üç boyutta değerlendiren Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) 2024 listesinde KTO Karatay Üniversitesi, dünyada genelinde sıralamaya giren 11.991 üniversite arasında 3.702.; Avrupa’da 1.140.; Türkiye’de tüm üniversiteler arasında 124., vakıf üniversiteleri arasında ise 27. sırada yer alarak başarısını bir kez daha tescillemiştir.

KTO Karatay Üniversitesi, Dünya üniversitelerinin bilimsel araştırmalar, inovasyon ve sosyal etkilerinin sıralandığı “SCImago University Rankings 2024” raporunda dünya üniversiteler sıralamasına göre; Fizik ve Astronomi alanında Türkiye üniversiteleri arasında 58., vakıf üniversiteleri arasında 10. sırada yer almıştır. 2024 sıralama sonuçlarına göre KTO Karatay Üniversitesi; Türkiye üniversiteleri sıralamasında genel kategoride 61., bilimsel araştırma kategorisinde 23. sırada yer alırken, inovasyon kategorisinde ise 83. sıraya girmeyi başarmıştır.

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2024 dünya üniversiteleri etki sıralamaları sonuçlarına göre, 125 ülke ve bölgeden 2.152 üniversitenin 17 göstergede değerlendirildiği listede, KTO Karatay Üniversitesi, dünyanın ilk 300 üniversitesi arasında yerini alarak, başarılarına bir yenisini eklemiştir.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2024 sonuçlarına göre 126 devlet ve 74 vakıf olmak üzere 200 üniversite arasında, KTO Karatay Üniversitesi “Vakıf Üniversitelerinin Genel Memnuniyet” sıralamasında 21. sırada yer alan KTO Karatay Üniversitesi, büyük bir başarıya imza atmıştır.

Havacılığın Yıldız Pilotları KTO Karatay’da Yetişiyor

KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde yer alan Pilotaj Bölümü, ülkemiz havacılık sektörünün gelişimine katkıda bulunmakta ve pilot ihtiyacını karşılamaktadır. Kendi hava parkı, filosu, teknik bakım altyapısı ve uçuş eğitmenleri ile Türkiye’nin en modern tesislerinden birine sahip olan KTO Karatay Üniversitesi çatısı altında, uluslararası düzeyde lisans eğitimi verilmektedir. Öğrenciler, 1.200 metre çim pist, 1.500 metre asfalt pist, 1.500 metre taksi yolu, uçak bakım hangarı, 4 adet planör ve 8 adet eğitim uçağı, 1 adet çeker uçak olmak üzere toplamda 13 adet hava aracı ve ALSIM AL250 simülatör ile tam donanımlı hava meydanında, gerçek bir uygulama eğitimi görmektedir.

Uluslararası standartlarda pilot yetiştiren KTO Karatay Üniversitesi, son teknolojiye sahip simülasyon cihazı ve araçlar ile öğrencilerin eğitim almalarını sağlamaktadır.  Ayrıca paraşütlü eğitim uçaklarıyla yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmeyi hedefleyen KTO Karatay Üniversitesi, geleceğin pilot adayı öğrencilerinin güvenliklerine, üst düzeyde önem vermektedir. KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü mezunları, 4 yıllık üniversite diplomasına ek olarak Sivil Havacılık Organizasyonu onaylı Ticari Hava Yolu Pilotu lisansına da (ICAO) sahip olmaktadır.

Türkiye’de Akıllı Teknolojiler Merkezi’ne Sahip Tek Üniversite

Türkiye’nin Akıllı Teknolojiler Merkezi’ne sahip tek üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine yenilikçi bir eğitim ortamı sunmaktadır. Bu sayede öğrenciler, ileri teknolojiye dayalı projeler geliştirerek, sektördeki ihtiyaçlara uyum sağlayabilecek yetkinlikler kazanmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi’nin çoklu araştırma imkânları sayesinde, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsünde (KTOTEK) yeni teknolojilerin geliştirilmesi, bilgisayar yazılımları gibi konularda öğrencilere öncülük edilmektedir. Bilimsel araştırmaları destekleyen ve teşvik eden KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerin çeşitli araştırmalar yaparak yeni bulgular ve bilimsel çıktılar elde etmesini sağlamaktadır.

KTO Karataylı Mühendislik Öğrencileri, Başarıyı Model Fabrika’da Yakalıyor

Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü bünyesinde faaliyete geçen Model Fabrika, bilgi teknolojilerinin verimli ve yoğun kullanılması, bilgilerin elektronik ortama taşınması gibi süreçlerde KTO Karataylılara bilimsel fayda sunmaktadır. Model Fabrika’da, KTO Karataylı başarılı Endüstri, Makine, Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri de görev alarak üretim gerçekleştiren firmaların verimliliklerine katkı sağlamaktadır.

Teknolojik İlerlemeyi ve Eğitimi Destekleyen Üniversite

KTO Karatay Üniversitesi, güncel teknolojik ürünler üreterek araştırma geliştirme faaliyetleriyle dünya çapında projelere imza atmaktadır. Üniversite, teknolojinin hızla ilerlediği çağımıza uyum sağlayan modern laboratuvarlara sahiptir. Alanında uzman akademisyenlerden oluşan kadro ile güçlü projeler yürüten KTO Karatay Üniversitesi, en yeni teknolojileri kullanarak bilimsel ve teknolojik ilerlemeyi desteklemektedir. Üniversite, öğrencilerin bu gelişmeleri yakından takip edebilmesi, aktif olarak katılım sağlayabilmesi için hızlı ve güvenli internet sistemi, modern ve yüksek teknolojik bilgisayarlar, diledikleri zaman erişebilecekleri dijital ekranlar gibi teknolojik altyapıyı sunmaktadır.

Uluslararası İş Birlikleri ile Yüksek Kaliteli Eğitim Fırsatı

KTO Karatay Üniversitesi, birçok farklı alanda sağladığı olanaklarla öğrencilerinin uluslararası düzeyde deneyim kazanması ve kariyerlerini güçlendirmesi için çalışmalar yürütmektedir. Üniversite, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeleri için 8 farklı yabancı dil seçeneği sunmaktadır. Bu sayede öğrenciler, dünya çapında iletişim becerilerini geliştirme şansı elde ederken, kültürlerarası etkileşimlerini de artırmaktadır. Ayrıca öğrenciler, Erasmus+ programı ve IAESTE Staj Programı gibi uluslararası projelerle yurt dışında eğitim ve staj imkânına sahip olmaktadır.

Mezun İstihdam Oranları ile Ön Plana Çıkan Üniversite

KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerini sadece akademik başarıya değil aynı zamanda iş dünyasının taleplerine de uygun şekilde yetiştirmeye odaklanmaktadır. Güçlü üniversite-sanayi iş birliğinin sonuçlarının çıktısı olarak KTO Karataylı öğrencilerin %30'u, öğrenciyken çalışmaya başlamaktadır. Öğrencilerin %40’ı mezuniyet sonrası üç ay içinde istihdam edilirken, %15'i ilk altı ay içinde çalışmaya başlayarak mezuniyetin ardından hızlı bir şekilde iş hayatına adım atmaktadır.

KTO Karatay’da Zengin Sosyal ve Kültürel Yaşam

KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerine pek çok farklı alanda faaliyet yürüten öğrenci topluluklarıyla sosyal bir yaşam sunmaktadır. Öğrenciler, bu topluluklara üye olarak sporla ilgilenme ve kültürel etkinlikler düzenleme fırsatı bulmaktadır. Üniversitede; futbol, basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi, halk oyunları, bilek güreşi, atletizm, yüzme, okçuluk, taekwondo, muaythai, satranç, eskrim, e-spor gibi birçok spor dalında etkinlikler düzenlenmekte ve öğrenciler bu alanlara katılarak yeni başarı hikayeleri yazabilmektedir.

KTO Karatay, Burslarıyla Gerçek Bir Vakıf Üniversitesi

Türkiye’nin en çok burs veren üniversiteleri arasında yer alan KTO Karatay Üniversitesi, 2024 üniversite tercih döneminde de üniversite adaylarının yanında yer almaya devam etmektedir.  Öğrencilerinin %91’i bir burs veya indirimden faydalanan KTO Karatay Üniversitesi, bu dönemde de %30’a varan ilk tercih indirimi, %50 indirimli programlarda geçerli birleştirilebilir tercih indirimi, anlaşmalı kurumlara özel %10 Karatay’a hoş geldin indirimi, %15 Konya Ticaret Odası indirimi, 3.000 TL’ye varan giriş yüksek başarı bursu, çift anadal bursu, spor bursu ve indirimi, şehit gazi bursları, engelli indirimi gibi birçok burs ve indirim ile öğrencilerine akademik eğitim sunmaktadır.

Üniversite adayları, daha fazla bilgi için sosyal medya hesaplarını takip edebilir, web sitesini ziyaret edebilir, 0549 551 1251 numaralı WhatsApp hattından ya da 444 1251 numaralı telefondan ulaşabilirler.

23 Temmuz 2024