İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ile Türkiye’nin önde gelen özel sağlık kuruluşlarından Farabi Hastanesi ve Medova Hastanesi arasında Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik afiliasyon protokolü imzalandı.

Protokol törenine, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ramazan Biberci, Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran, Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Mütevelli Heyeti Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar, Farabi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Arıcan, Farabi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Durak, Medova Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Seçkin Olcay,  Medova Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Demirel, Medova Hastanesi Başhekimi Dr. Fatma Mine Karaman, Medova Hastanesi İşletme Müdürü Fatih Mustafa Temel ve beraberlerindeki heyet katıldı.

KTO Karatay Üniversitesi ile Türkiye’nin önde gelen özel sağlık kuruluşlarından Farabi Hastanesi ve Medova Hastanesi arasında Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik afiliasyon protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında, klinik becerilerini geliştirecek olan öğrenciler, tecrübeli hekimlerden çağdaş ve bilimsel tıp pratiğinin nasıl yapılması gerektiği konusunda eğitim alacak.

“Konya, Hizmet Sektöründe Türkiye’nin Adeta Parlayan Yıldızı Konumundadır”

Protokol töreninde konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk; “Konya, hizmet sektörü ve özellikle yükseköğrenim açısından Türkiye’nin adeta parlayan yıldızı konumundadır. Genç ve nitelikli insan kaynağı, stratejik konumu, aktif ekonomik ve ticari yaşamı, güçlü rekabet pozisyonu Konya’yı hizmet sektöründe öne çıkarmaktadır. İki milyonu aşan nüfusu, beş üniversitesi ve bu üniversitelerde öğrenim gören yüz otuz bin üniversite öğrencisi, Konya’nın genç ve nitelikli iş gücü potansiyelini yansıtmaktadır. Öte yandan Konya’da bulunan ve dünya standartlarında sağlık hizmeti sunan özel hastanelerimiz, Konya’nın sağlık alanında bir merkez olduğunu tescillemektedir” dedi.

“Öğrencilerimiz, Tıp Alanındaki Yenilikçi Uygulamaları Yakından Takip Etme Fırsatına Sahip Olacak”

Afiliasyon protokolünün KTO Karatay Üniversitesi’nin tıp eğitimi alanındaki kalite standartlarını artıracağını belirten Öztürk; “Konya’mızın ve ülkemizin önemli hastanelerinden olan Farabi Hastanesi ve Medova Hastanesi ile imzalamış olduğumuz afiliasyon protokolünün, tıp eğitimi alanındaki kalite standartlarımızı daha da yükselteceğine inanıyorum. Bu protokol, öğrencilerimizin klinik becerilerini geliştirmelerine, modern ve bilimsel tıp uygulamaları konusunda derinlemesine bilgi sahibi olmalarına imkân tanıyacaktır. Öğrencilerimiz, Farabi ve Medova Hastaneleri’nin sağladığı modern teknolojik altyapı ve donanımlı laboratuvarlarda, tecrübeli hekimlerle birebir çalışarak eğitimlerini pekiştirecek ve tıp alanındaki yenilikçi uygulamaları yakından takip etme şansına sahip olacak. Ortak projeler ve bilimsel çalışmalar hem öğrencilerimize hem de akademik kadromuza geniş bir araştırma ortamı sunarak, sağlık bilimlerinde yenilikçi çözümler üretilmesini sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

“Atılan İmzalar, İyi Bir Sağlık Hizmeti Sunma Yolunda Atılmış Büyük Bir Adımdır”

Başkan Öztürk; “Bugün burada atılan imzalar kurumlarımız arasındaki bir anlaşmanın ötesinde, toplum sağlığına katkıda bulunacak ve gelecek nesillere daha iyi bir sağlık hizmeti sunma yolunda atılmış önemli bir adımdır. Protokolün hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese, Farabi Hastanesi ve Medova Hastanesi yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte daha güçlü, daha başarılı ve daha sağlıklı bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyeceğimize olan inancımla, iş birliğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Ülkemizde Hekim Sayısını İkiye Katlamamız Gerekiyor”

Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar konuşmasında; “Şu anda ülkemizde 194.000 tıp hekimi mevcut. Bu sayıyı nüfusumuzla oranladığımız zaman, her bin kişiye 2.28 hekim düşmektedir. Avrupa Birliği ortalamasında ise her bin kişiye 4 hekim düşmektedir. Bunun anlamı, ülkemizde hekim sayısını ikiye katlamamız gerektiğidir. Bu sayısal açığa rağmen, ülkemizin sağlık alanında elde ettiği başarı, Türk hekimlerinin başarısından ve fedakârca çalışmasından kaynaklanmaktadır. Covid-19 pandemisi, sağlık sistemimizin ne kadar güçlü, hekimlerimizin ne kadar çalışkan olduğunu gözler önüne serdi. Bu durum, çalışkan sağlık ordumuzun, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Beni, Türk hekimlerine emanet ediniz” vecizesine ne kadar yakıştığını göstermektedir. Ayrıca Türk hekimleri, almış olduğu geleneklerle Yunus Emre’nin; “Yaratılanı severim, yaratandan ötürü” ilkesini düstur edinmektedir” ifadelerine yer verdi.

“Protokolümüz; Ülkemize, Şehrimize ve En Başta Tıp Fakültesi Öğrencilerimize Hayırlı Olsun”

KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimlerinde yanlarında olacakları için çok heyecanlı olduklarını dile getiren Özpınar; “Yeni eğitim-öğretim döneminde KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine kucak açacağımız için çok heyecanlıyız. Öğrencilerimizi, daha nitelikli, daha bilgili ve daha donanımlı hekimler olarak yetiştirmek için Farabi Hastanesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Burada hedefimiz, sağlık ordumuza daha nitelikli, bilgili, pratiği güçlü, hastalara sevgi ve şefkatle yaklaşan hekimler yetiştirmektir. KTO Karatay Üniversitesi, Farabi Hastanesi ve Medova Hastanesi arasında T.C. Sağlık Bakanlığımız tarafından da onaylanan afiliasyon ve güç birliği protokolü; ülkemize, şehrimize ve en başta tıp fakültesi öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

“İş Birliğimizin, İlerleyen Yıllarda Daha Da Büyüyerek Devam Etmesini İstiyoruz”

Medova Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Olcay; “Etik değerlerinden ödün vermeden, yaptığı yatırımlarla Konya halkının sevgisini kazanan ve itibarlı bir marka olan hastanemiz, hizmetlerine hız kesmeden devam etmektedir. KTO Karatay Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz afiliasyon protokolü, hizmete öncelik veren anlayışımızın en önemli göstergesidir. Konya’nın iki değerli kurumu olan Medova Hastanesi ve Farabi Hastanesi olarak, her geçen gün büyüyen KTO Karatay Üniversitesi ile yapmış olduğumuz iş birliğiyle, öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim göreceklerine, ülkemize ve şehrimize katkı sağlayacaklarına olan inancımız tamdır. İş birliğimizin, ilerleyen yıllarda daha da büyüyerek devam etmesini istiyor, protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören; afiliasyon protokolünün imzalanması, toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile sona erdi.

24 Temmuz 2024