İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilen Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerinin akreditasyon sertifikaları, üniversitede düzenlenen “İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümleri Akreditasyon Ödül Töreni"nde teslim edildi.

KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen “İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümleri Akreditasyon Ödül Töreni"ne, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Faik Sevimli, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Remzi Şahin ve akademisyenler katıldı.

“Tüm Bölümlerimizde Akreditasyon Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz”

Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Ortaç; “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerimizin Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmesinden dolayı büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bu akreditasyonlar, üniversitemizin mühendislik eğitiminde uluslararası standartlara uygun, nitelikli bir eğitim sunduğunu göstermektedir. Eğitim kalitemizi sürekli olarak iyileştirerek ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek, öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak için diğer bölümlerimizde de akreditasyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akreditasyon belgelerimiz, bu yolda attığımız önemli bir adımdır ve gelecekte daha büyük başarılar elde edeceğimize inancımız tamdır. Özverili çalışmaları ile bölümlerimizin akredite edilmesinde emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve idari personellerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Geleceğin Sektörde Aranan Mühendislerini Yetiştirmek ve Başarılı Olmak İçin Çalışıyoruz”

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar; “KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak başarı kriterlerimizi 3 şekilde belirliyoruz. Öğrencilerimizin aldığı eğitimden memnuniyeti, öğrencilerimizin istihdam edildiği şirketlerin memnuniyeti ve çocuklarını büyük bir özveri ile yetiştiren ebeveynlerimizin memnuniyeti. Geleceğin sektörde aranan mühendislerini yetiştirmek ve başarılı olmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerimizin akredite edilmesi de nitelikli çalışmalarımızın göstergesidir. Bölümlerimizin akredite çalışmaları sırasında emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümleri Konya’da EUR-ACE Etiketine Sahip Tek Bölüm Oldu

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Faik Sevimli; “Bölümlerimizin akredite edilmesi, eğitimde kalitenin devam ettirilebilmesini sağlayan bir yoldur. İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerimiz, European Accredited Engineer (EUR-ACE) etiketi ile Konya’da akredite edilen tek bölüm olma özelliğini taşıyor. Akreditasyonlarımız ile EUR-ACE etiketi ile de 15 ülkede tanınırlık sahibi ve Washington Accord’a üye olan ülkelerde eş değerlilik sahibi oluyor. Elde edilen başarılardan dolayı büyük onur ve gurur duyuyoruz. Başarılarımızda emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Çalışmalarımıza Hız Kesmeden Devam Edeceğiz”

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Remzi Şahin; “Bugün, heyecan ve sevinç dolu bir an yaşıyoruz. 1 yıl süren çalışmamızın sonucunda Makine Mühendisliği Bölümümüz MÜDEK tarafından akredite edildi. Akreditasyon süreci, bölümümüzün eğitim kalitesini uluslararası standartlara taşıma yolunda önemli bir adım oldu. Mezunlarımızın uluslararası alanda da tanınır ve tercih edilir olmaları, bizim için gurur vericidir. Geleceğin mühendislerini yetiştirirken, öğrencilere en güncel bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu süreçte büyük bir emek ve özveri gösteren akademisyenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç’ın akademisyenlere akreditasyon sertifikaları ile plaketleri teslim etmesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

25 Temmuz 2024
Tercih Robotu