İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Dünyada yer alan yükseköğretim kurumlarını değerlendiren "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması" (Webometrics Ranking of World Universities) 2024 Temmuz raporu yayımladı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması raporunda dünya üniversiteleri arasında 3.603. sıraya yerleşerek başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarını üç boyutta değerlendiren Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) 2024 listesi açıklandı. KTO Karatay Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) değerlendirmesine göre dünyada üniversiteleri arasında 3.603. sırada; Avrupa’da 1.113.; Türkiye’de ise tüm üniversiteler arasında 122., vakıf üniversiteleri arasında 34. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

“Başarılarımızı Daima İleriye Taşımayı Hedefliyoruz”

KTO Karatay Üniversitesi’nin dünya sıralamalarındaki başarısının, her geçen gün daha da güçlenen akademik kalitesini ve yenilikçi eğitim anlayışını ortaya koyduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarında elde ettiğimiz başarı, KTO Karatay Üniversitesi olarak belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla ilerlediğimizi göstermektedir. Özellikle üniversitemizin öğrenci odaklı, araştırma ve yeniliğe önem veren bir eğitim modeli benimsemesi, bu başarının temel taşlarını oluşturmaktadır. Sıralama sonuçları, aynı zamanda üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için yürüttüğümüz çalışmaların bir göstergesidir. Gelecekte de uluslararası iş birliklerimizi güçlendirerek, bilimsel araştırma ve projelerimizi arttırarak başarılarımızı daima ileriye taşımayı hedefliyoruz. Değerli katkıları dolayısıyla tüm akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyor, hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Webometrics değerlendirmesine göre Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 34. sırada yer alan KTO Karatay Üniversitesi’nin elde ettiği diğer başarılar ise şu şekilde;

  • Mükemmeliyet Kategorisinde dünyada 3.323’üncü, Türkiye’de Vakıf Üniversiteleri Arasında 26’ncı
  • Açıklık (Şeffaflık) Kategorisinde 4.903’üncü, Türkiye’de Vakıf Üniversiteleri Arasında 45’inci
  • Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 3.603’üncü, Türkiye’de Vakıf Üniversiteleri Arasında 35’inci sırada yer aldı.

Kıtalararası sıralamada da başarısını devam ettiren KTO Karatay Üniversitesi;

  • Civets Üniversiteleri Sıralamasında 279’uncu
  • Orta Doğu Üniversiteleri Sıralamasında 365’inci
  • Avrupa Üniversiteleri Sıralamasında 1.113’üncü
  • Asya Üniversiteleri Sıralamasında 1.443’üncü sırada yer aldı.
13 Ağustos 2024