İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu” yayımlandı. Türkiye’deki 201 üniversitenin, 5 alanda 64 göstergeye göre değerlendirildiği raporda KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını bir kez daha ispatladı.

KTO Karatay Üniversitesi, En Fazla Artış Gösteren Üniversiteler Arasında 1. Sırada

Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan “2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu” yayımlandı. KTO Karatay Üniversitesi, uluslararası değişim programlarına katılan öğrenci sayısına dair geçmiş yıllara ait veriler dikkate alındığında, en fazla artış gösteren üniversiteler arasında 1. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atarken, açık erişim imkânı bulunan üniversite adresli bilimsel yayın yüzdesinin en yüksek olduğu üniversiteler arasında 78,54’lük skorla 12. sırada yer aldı.

“Bilimsel Çalışmaları Teşvik Etmeye Devam Edeceğiz”

KTO Karatay Üniversitesi’nin 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda elde ettiği başarılar hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Ortaç; “YÖK tarafından yayımlanan “2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda üniversitemizin elde ettiği başarılar, bizi son derece gururlandırmaktadır. Özellikle, uluslararası değişim programlarına katılan öğrenci sayısındaki artışla, Türkiye’de birinci sıraya yerleşmemiz, öğrencilerimizin dünya ile bütünleşmesine verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir.  Aynı şekilde, bilimsel çalışmaların açık erişim yoluyla daha geniş kitlelere ulaştırılmasına verdiğimiz önem, 78,54’lük skorla Türkiye’deki üniversiteler arasında 12. sırada yer aldığımız teyit edilmiştir. Açık erişim konusundaki başarılarımız, bilginin herkes için ulaşılabilir olmasının ne denli önemli olduğunun altını çizmektedir. KTO Karatay Üniversitesi olarak öğrencilerimize, akademisyenlerimize ulusal ve uluslararası düzeyde yeni fırsatlar sunmaya, bilimsel çalışmaları teşvik etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

11 Ekim 2024