İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla T.C. Konya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi iş birliği ile Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıdaya Erişim Hakkı konulu konferans düzenlendi.

Bu yıl teması Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıdaya Erişim Hakkı” olarak belirlenen 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde, T.C. Konya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi iş birliği ile konferans düzenlendi. Konferansa, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, T.C. Konya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdür Yrd. Hasan Hüseyin Acar, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Mehmet Hulisi Ada, KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Erbay, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Tüm İnsanların Gıdaya Eşit Şartlarda Erişebilmesi İçin Çok Çalışmalı ve Üretmeliyiz”

Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Tüm insanların gıdaya eşit şartlarda erişebilmesi için çok çalışmalı ve üretmeliyiz. Biz, İslam âlemi ve Türk milleti olarak her zaman insanlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünyanın en önemli su kaynakları Afrika Kıtasında bulunuyor. T.C Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde Afrika’ya su sağlanması amacıyla çok önemli projeler gerçekleştirildi. Orada yaşayan insanların gıdaya ve suya erişimi için bu çok önemli bir adımdı. Biz de KTO Karatay Üniversitesi olarak bu konuda bir adım attık. Akıllı Teknolojiler Merkezinde (AKİTEK) tarım 4.0 ile uyumlu, akıllı teknolojiler ile donatılmış ekipmanlar tasarlayıp üretebilme yeteneklerini artırmak, üreticilerimizi ulusal ve uluslararası platformda rekabetçi hale getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, gıda erişimi noktasında zorluklar yaşayan bölgelerdeki insanlar için çalışma yapmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Tüm İnsanların Gıdaya Erişimini Mümkün Kılmalıyız”

T.C. Konya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdür Yrd. Hasan Hüseyin Acar; “Dünya genelinde, 150 farklı ülkede yoksulluk, açlık ve gıda erişimi üzerine araştırma ve çalışma yapılıyor. Daha iyi bir dünya inşa etme yolunda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Yoksulluk sınırındaki kişiler; insanlığın gelişimi, inovasyon ve ekonomik büyümeden faydalanamıyor. Ancak, açlığı bitirmek yalnızca arz ile ilgili değildir. Bugün, dünyadaki tüm insanların beslenmesi için gıda üretimi mevcut fakat paylaşım noktasında problem yaşıyoruz. Tüm dünyada yoksul ve gıda güvencesi olmayan insanların gıda hakkına saygı duymalı, erişimini mümkün kılmalıyız” ifadelerine yer verdi.

“Daha Adil Bir Dünya İçin Katkıda Bulunuyoruz”

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Mehmet Hulisi Ada; “Dünyada, birçok insan hâlâ açlıkla mücadele ediyor. Bunun yanı sıra milyonlarca insan da yetersiz beslenme ve gıda güvensizliği sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Herkesin yeterli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşma hakkı, temel bir insanlık hakkıdır. Dünya genelinde açlıkla mücadele, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım gibi konularda farkındalık oluşturmak için büyük bir fırsat sunuluyor.  Bizler de gıda mühendisleri olarak bu mücadelede kritik bir rol üstleniyoruz. Sağlıklı gıda üretimi, güvenli gıda süreçleri ve sürdürülebilir tarım yöntemleri hususunda yapacağımız çalışmalarla, daha adil bir dünya için katkıda bulunuyoruz. İnsanların da bu alandaki haklarını öğrenmeleri için yardımcı olmalı, her insanın gıdaya erişimini sağlamak için çalışmalıyız” dedi.

Konferans, açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen sunumlar ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

16 Ekim 2024