Dersin Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U+L Kredi AKTS 3 02130008 Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları I 2+2+0 4 4 Dersin Detayları Dili : Türkçe Düzeyi : Lisans Bölümü / Programı : Beslenme ve Diyetetik Öğrenim Türü : Örgün Öğretim Türü : Zorunlu Amacı : Yeterli ve dengeli Beslenme, beslenmenin sağlıkla ilişkisi,temel beslenme bilgisi ve hastalıklarda beslenme bilgisinin verilmesidir. İçeriği : Makrobesin ögeleri, emilim-metabolizmaları, gereksinim ve kaynakları Yöntem ve Teknikleri : Ön Koşulları : Yok Koordinatörü : Yok Dersi Verenler : Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN Yardımcıları : Yok Staj Durumu : Yok Dersin Kaynakları Kaynaklar : Ayşe Baysal, Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi. Ders Notları : Ders sunumları Ders Yapısı Sağlık Bilimleri %100 Yarıyıl Çalışma Bilgileri Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı Ara Sınav 1 %40 Yarıyıl Sonu Sınavı 1 %60 Toplam 2 %100 Etkinlik Bilgileri Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat) Ders Süresi 14 2 28 Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 1 14 Ödevler 7 2 14 Ara Sınavlar 1 10 10 Uygulama 14 2 28 Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20 Toplam İş Yükü AKTS: 4 114 Öğrenme Çıktıları Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir: Sıra Açıklama 1 Beslenmenin tanımını, önemini, besin öğelerini ve fonksiyonlarını açıklar. Ders Konuları Hafta Konu 1 Beslenmeye giriş, sağlıklı beslenmede temel ilkeler 2 Beslenmeye giriş, sağlıklı beslenmede temel ilkeler 3 Besin grupları 4 Enerji Metabolizması 5 Karbonhidratlar 6 Karbonhidratlar 7 Lipidler 8 Vize 9 Lipidler 10 Proteinler 11 Proteinler 12 Su ve Beslenme 13 Su ve Beslenme 14 Final Dersin Program Çıktılarına Katkısı P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11 Tüm 544 Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek