İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
Yarıyıl Kodu Adı T+U+L Kredi AKTS
3 02130008 Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları I 2+2+0 4 4
Dersin Detayları
Dili : Türkçe
Düzeyi : Lisans
Bölümü / Programı : Beslenme ve Diyetetik
Öğrenim Türü : Örgün Öğretim
Türü : Zorunlu
Amacı : Yeterli ve dengeli Beslenme, beslenmenin sağlıkla ilişkisi,temel beslenme bilgisi ve hastalıklarda beslenme bilgisinin verilmesidir.
İçeriği : Makrobesin ögeleri, emilim-metabolizmaları, gereksinim ve kaynakları
Yöntem ve Teknikleri :
Ön Koşulları : Yok
Koordinatörü : Yok
Dersi Verenler : Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN
Yardımcıları : Yok
Staj Durumu : Yok
Dersin Kaynakları
Kaynaklar : Ayşe Baysal, Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi.
Ders Notları : Ders sunumları
Ders Yapısı
Sağlık Bilimleri %100
Yarıyıl Çalışma Bilgileri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 %40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 %60
Toplam 2 %100
Etkinlik Bilgileri
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 1 14
Ödevler 7 2 14
Ara Sınavlar 1 10 10
Uygulama 14 2 28
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Toplam İş Yükü AKTS: 4 114
Öğrenme Çıktıları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra Açıklama
1 Beslenmenin tanımını, önemini, besin öğelerini ve fonksiyonlarını açıklar.
Ders Konuları
Hafta Konu
1 Beslenmeye giriş, sağlıklı beslenmede temel ilkeler
2 Beslenmeye giriş, sağlıklı beslenmede temel ilkeler
3 Besin grupları
4 Enerji Metabolizması
5 Karbonhidratlar
6 Karbonhidratlar
7 Lipidler
8 Vize
9 Lipidler
10 Proteinler
11 Proteinler
12 Su ve Beslenme
13 Su ve Beslenme
14 Final
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11
Tüm 544
Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek