Dersin Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U+L Kredi AKTS 4 02140013 Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları II 2+2+0 4 4 Dersin Detayları Dili : Türkçe Düzeyi : Lisans Bölümü / Programı : Beslenme ve Diyetetik Öğrenim Türü : Örgün Öğretim Türü : Zorunlu Amacı : Yeterli ve dengeli Beslenme, beslenmenin sağlıkla ilişkisi,temel beslenme bilgisi ve hastalıklarda beslenme bilgisinin verilmesidir. İçeriği : Mikrobesin ögeleri, emilim-metabolizmaları, gereksinim ve kaynakları Yöntem ve Teknikleri : Ön Koşulları : Yok Koordinatörü : Yok Dersi Verenler : Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN Yardımcıları : Yok Staj Durumu : Yok Dersin Kaynakları Kaynaklar : Ayşe Baysal, Beslenme, Hatipoğlu Yayıncılık Ders Yapısı Sağlık Bilimleri %100 Yarıyıl Çalışma Bilgileri Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı Ara Sınav 1 %40 Yarıyıl Sonu Sınavı 1 %60 Toplam 2 %100 Etkinlik Bilgileri Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat) Ders Süresi 14 2 28 Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 2 28 Ödevler 7 2 14 Ara Sınavlar 1 12 12 Uygulama 14 2 28 Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20 Toplam İş Yükü AKTS: 4 130 Öğrenme Çıktıları Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir: Sıra Açıklama 1 Beslenmenin tanımını, önemini, besin öğelerini ve fonksiyonlarını açıklar. Ders Konuları Hafta Konu 1 Yağda eriyen vitaminler I 2 Yağda eriyen vitaminler II 3 Suda eriyen vitaminler I 4 Suda eriyen vitaminler I 5 Mineraller I 6 Mineraller II 7 Besin Ögesi Olmayan Maddeler 8 Vize 9 Besin Güvenliği 10 Besin Güvenliği 11 Gıda Katkı Maddeleri 12 Gıda Veri Tabanları ve Besin Etiketler 13 Besinlerin İşlenmesi ve Muhafazası 14 Final Dersin Program Çıktılarına Katkısı P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11 Tüm 544 Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek