İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
Yarıyıl Kodu Adı T+U+L Kredi AKTS
4 02140013 Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları II 2+2+0 4 4
Dersin Detayları
Dili : Türkçe
Düzeyi : Lisans
Bölümü / Programı : Beslenme ve Diyetetik
Öğrenim Türü : Örgün Öğretim
Türü : Zorunlu
Amacı : Yeterli ve dengeli Beslenme, beslenmenin sağlıkla ilişkisi,temel beslenme bilgisi ve hastalıklarda beslenme bilgisinin verilmesidir.
İçeriği : Mikrobesin ögeleri, emilim-metabolizmaları, gereksinim ve kaynakları
Yöntem ve Teknikleri :
Ön Koşulları : Yok
Koordinatörü : Yok
Dersi Verenler : Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN
Yardımcıları : Yok
Staj Durumu : Yok
Dersin Kaynakları
Kaynaklar : Ayşe Baysal, Beslenme, Hatipoğlu Yayıncılık
Ders Yapısı
Sağlık Bilimleri %100
Yarıyıl Çalışma Bilgileri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 %40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 %60
Toplam 2 %100
Etkinlik Bilgileri
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 2 28
Ödevler 7 2 14
Ara Sınavlar 1 12 12
Uygulama 14 2 28
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Toplam İş Yükü AKTS: 4 130
Öğrenme Çıktıları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra Açıklama
1 Beslenmenin tanımını, önemini, besin öğelerini ve fonksiyonlarını açıklar.
Ders Konuları
Hafta Konu
1 Yağda eriyen vitaminler I
2 Yağda eriyen vitaminler II
3 Suda eriyen vitaminler I
4 Suda eriyen vitaminler I
5 Mineraller I
6 Mineraller II
7 Besin Ögesi Olmayan Maddeler
8 Vize
9 Besin Güvenliği
10 Besin Güvenliği
11 Gıda Katkı Maddeleri
12 Gıda Veri Tabanları ve Besin Etiketler
13 Besinlerin İşlenmesi ve Muhafazası
14 Final
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11
Tüm 544
Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek