İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
Yarıyıl Kodu Adı T+U+L Kredi AKTS
6 02160021 Dış Kurum Uygulaması 0+4+0 6 6
Dersin Detayları
Dili : Türkçe
Düzeyi : Lisans
Bölümü / Programı : Beslenme ve Diyetetik
Öğrenim Türü : Örgün Öğretim
Türü : Zorunlu
Amacı : Dersin temel amacı, öğrencilerin dönem boyunca öğrendikleri teorik bilgilerin belirlenen kurum/kurumlarda uygulamalarını izlemek, bilgilerini pekiştirmek, karşılaştıkları güçlükler ile bunların çözüm yolları üzerinde bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak amaçlanmıştır.
İçeriği : Hastane stajı
Yöntem ve Teknikleri :
Ön Koşulları : Yok
Koordinatörü : Yok
Dersi Verenler : Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN
Yardımcıları : Yok
Staj Durumu : Var
Dersin Kaynakları
Kaynaklar : 1 T. C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi, Ankara, 2004.
2 T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md. Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı. Beslenme Bilgi Serisi. Ekim 2006.
Ders Yapısı
Alan Bilgisi %100
Yarıyıl Çalışma Bilgileri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 %40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 %60
Toplam 2 %100
Etkinlik Bilgileri
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 6 84
Ödevler 7 2 14
Ara Sınavlar 1 10 10
Uygulama 12 4 48
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 15 15
Toplam İş Yükü AKTS: 6 171
Öğrenme Çıktıları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra Açıklama
1 Beslenme profilinin genetik ve genetik olmayan hastalıklar üzerine etkisini bilmek.
2 Mikroorganizmaların özelliklerini, beslenme ile olan ilişkilerini ve besin ögeleri ile olan etkileşimlerini bilmek, bu süreçte alınacak önlemleri yönetebilmek.
3 Besinlerin üretilmesinden insan vücudunda kullanılmasına kadar geçirdiği tüm aşamalarda insan ile besinler arasındaki etkileşimleri bilmek
4 Bireylerin beslenme tercihlerine ve almaları gereken kalori miktarlarına göre beslenme programı hazırlamak.
5 Gebe, emzikli, yetişkin kadın/erkek, adölesan, yaşlı, çocuk, okul öncesi çocuğu, okul çocuğu, infant vb grupların temel özelliklerini ve bu gruplara verilecek beslenme eğitimi ve planı hazırlamak.
6 Kardiyovasküler, gastrointestinal, endokrin ile ilişkin hastalıklara özel beslenme ilkelerini uygulayabilmek ve bunlara uygun diyet hazırlamak.
7 Besin ögelerinin işlevleri, vücutta kullanım alanları, eksiklik ve fazlalıklarında görülmesi muhtemel hastalıklar ve bunlara uygulanan beslenme tedavilerini uygulayabilmek.
8 Besin satın alma, depolama, hazırlama, pişirme ve servis esnasında uyulması gereken kural ve gerekliliklerin bilincinde olmak
9 Farklı sosyal ve yaş gruplarının ev dışında, ihtiyaçlarına yönelik beslenme programı hazırlayarak toplu beslenme sistemleri uygulamalarını bilmek.
10 Beslenme ve fiziksel aktivite entegrasyonunun sağlanması ve fiziksel olarak aktif bireylerin fizyolojik özelliklerine göre ve enerji ihtiyaçlarına yönelik beslenme planını hazırlamak
11 Meslek etiği, beslenme ve diyet pratiği, diğer sağlık sektörleriyle organize çalışmayı öğrenmek ve benimsemek.
Ders Konuları
Hafta Konu
1 Staj uygulaması
2 Staj uygulaması
3 Staj uygulaması
4 Staj uygulaması
5 Staj uygulaması
6 Staj uygulaması
7 Vize uygulaması
8 Staj
9 Staj uygulaması
10 Staj uygulaması
11 Staj uygulaması
12 Staj uygulaması
13 Staj uygulaması
14 Final Sınavı
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11
Tüm
Ö1
Ö2
Ö3
Ö4 33
Ö5 33
Ö6 334
Ö7 334
Ö8 33
Ö9 33
Ö10 335
Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek