İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
Yarıyıl Kodu Adı T+U+L Kredi AKTS
1 02110001 Mesleki Oryantasyon 1+0+0 6 6
Dersin Detayları
Dili : Türkçe
Düzeyi : Lisans
Bölümü / Programı : Beslenme ve Diyetetik
Öğrenim Türü : Örgün Öğretim
Türü : Zorunlu
Amacı : Dersin temel amacı, öğrencileri mesleğe en iyi şekilde hazırlamak, meslek etiği konusunda bilinçlendirmek.
İçeriği : Ders programı tanımı, diyetisyenliğin tarihi ve bugünkü durumu, meslek etiği ve deontoloji, programın tanıtımı ve ulusal ve uluslararası örgütler ve yönetmelikleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak. Makro ve mikrobesin öğelerine genel giriş yapmak.
Yöntem ve Teknikleri :
Ön Koşulları : Yok
Koordinatörü : Yok
Dersi Verenler : Öğr.Gör. İrem ALAÇIK DEVELİOĞLU
Yardımcıları : Yok
Staj Durumu : Yok
Dersin Kaynakları
Kaynaklar : Beslenme, Baysal A., Hatiboğlu yayınevi, 13. Baskı, Ankara, 2010
Modern Nutrition In Health And Disease, 50th., Anniversary Edition, Shils M.E., Olson J.A., Shihe M., Ross A.C., Lippincott Williams and Wilkins, Philedelphia, 2005
Ders Notları : Ders sunumları
Ders Yapısı
Alan Bilgisi %100
Yarıyıl Çalışma Bilgileri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 %40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 %60
Toplam 2 %100
Etkinlik Bilgileri
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 1 14
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 6 84
Ödevler 2 5 10
Ara Sınavlar 1 30 30
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 35 35
Toplam İş Yükü AKTS: 6 173
Öğrenme Çıktıları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra Açıklama
1 Bölümü ve mesleği tanıyabilme
2 Gerekli yönetmelikleri öğrenebilme
3 Meslek işle ilgili erişilmesi gereken kaynakları tanıma ve kullanabilme
4 Mesleğin geçmişi ve meslek ile uluslararası derneklerin tanımlanması
Ders Konuları
Hafta Konu
1 Beslenme ve bazı temel kavramlara giriş
2 Diyetisyenlerin mesleki bilgi, becerileri ve çalışma alanları
3 Beslenme ve Diyetetik ile diyetisyenlik kavramlarının tarihçesi
4 Beslenme ve Diyetetik ile ilgili ulusal ve uluslararası dernekler, meslek ve etik kavramları
5 Enerji, besin öğeleri, sağlıklı beden kriterleri ve makro-mikro besinlere genel bakış
6 Makrobesinler 1: Karbonhidratlar , sınıflandırılmaları ve fonksiyonları
7 Ara Sınav
8 Makrobesinler 2: Proteinler, sınıflandırılmaları ve işlevleri
9 Makrobesinler 3:Lipidler, sınıflandırılmaları ve işlevleri
10 Mikrobesinler 1:Vitaminler, sınıflandırılmaları ve işlevleri
11 Mikrobesinler 1:Vitaminler, sınıflandırılmaları ve işlevleri
12 Mikrobesinler 2: Mineraller, sınıflandırılmaları ve işlevleri
13 Su ve vücuttaki işlevleri
14 Genel tekrar
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11
Tüm 45
Ö1 435
Ö2 4435
Ö3 435
Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek