İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
Yarıyıl Kodu Adı T+U+L Kredi AKTS
4 02140014 Toplu Beslenme Sistemleri II 2+0+0 3 3
Dersin Detayları
Dili : Türkçe
Düzeyi : Lisans
Bölümü / Programı : Beslenme ve Diyetetik
Öğrenim Türü : Örgün Öğretim
Türü : Zorunlu
Amacı : Toplu beslenme sistemlerinde satın alma, teslim alma, hazırlama ve pişirme yöntemleri, besin güvenliğini sağlama yolları, HACCP-ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi ve toplu beslenme yönünden işletmeler arasındaki farklılıkların öğretilmesi amaçlanmaktadır.
İçeriği : Toplu Beslenme Sistemlerinde satın alma, depolama ve kalite kontrol yöntemleri, yemeklerin hazırlanma, pişirme, dağıtım ve servis yöntemlerini ve iş güvenliği prosedürlerini kapsar.
Yöntem ve Teknikleri :
Ön Koşulları : Yok
Koordinatörü : Yok
Dersi Verenler : Öğr.Gör. Muteber Gizem KESER
Yardımcıları : Yok
Staj Durumu : Yok
Dersin Kaynakları
Kaynaklar : Toplu Beslenme Sistemleri. Hedef yayınıclık,2021.
Ders Notları : Dersi veren öğretim elemanının notları
Ders Yapısı
Sağlık Bilimleri %30
Alan Bilgisi %70
Yarıyıl Çalışma Bilgileri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 %40
Ödev 2 %30
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 %60
Toplam 4 %130
Etkinlik Bilgileri
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 1 10 10
Ödevler 1 5 5
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Toplam İş Yükü AKTS: 3 78
Öğrenme Çıktıları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra Açıklama
1 Yiyecek içecek servisinin önemini, organizasyonunu ve iş tanımlarını bilir.
2 Toplu beslenme yapılan kurumlarda maliyet kontrolünü öğrenir.
3 Toplu beslenme sistemlerinde hijyen ve sanitasyonun nasıl sağlanacağını öğrenebilme
Ders Konuları
Hafta Konu
1 Giriş
2 TBS'de satın alma
3 TBS'de satın alma
4 TBS'de satın alma
5 TBS'de teslim alma
6 TBS'de teslim alma
7 Vize
8 Depolama ilkeleri
9 Pişirme ve mutfak ekipmanları
10 Pişirme ve ekipmanlar
11 Besin hijyeni
12 Haccp, CMP, CHP, ISO ilkeler
14 İş kazaları
15 Final
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11
Tüm 5
Ö1 5
Ö2
Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek