İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
Yarıyıl Kodu Adı T+U+L Kredi AKTS
5 02150018 Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması 2+0+0 3 3
Dersin Detayları
Dili : Türkçe
Düzeyi : Lisans
Bölümü / Programı : Beslenme ve Diyetetik
Öğrenim Türü : Örgün Öğretim
Türü : Zorunlu
Amacı : Dersin temel amacı, öğrencilere beslenme durumunu saptamayı, toplumda beslenme ile ilgili karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri hakkında bilgi sahibi yapmaktır.
İçeriği : Toplum beslenmesi, beslenme epidemiyolojisi, beslenme durumunun saptanması ve kullanılan yöntemler, altın standartlar, beslenmeye bağlı görülen sorunlar, besin tüketim araştırmaları, ekolojik etmenler, beslenme plan ve politikaları
Yöntem ve Teknikleri :
Ön Koşulları : Yok
Koordinatörü : Yok
Dersi Verenler : Öğr.Gör. Muteber Gizem KESER
Yardımcıları : Yok
Staj Durumu : Yok
Dersin Kaynakları
Kaynaklar : 1
2
3
Ders Notları : Dersi veren akademisyenin ders notları
Ders Yapısı
Sağlık Bilimleri %70
Alan Bilgisi %30
Yarıyıl Çalışma Bilgileri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 %40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 %60
Toplam 2 %100
Etkinlik Bilgileri
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 2 28
Ödevler 3 2 6
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 15 15
Toplam İş Yükü AKTS: 3 87
Öğrenme Çıktıları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra Açıklama
1 Risk gruplarının beslenme sorunlarını tanımlayabilecek ve değerlendirebilmek.
2 Beslenme sorunlarına yönelik çözüm yolları geliştirebilmek
3 Beslenme plan ve politikaları için öneri geliştirebilmek
Ders Konuları
Hafta Konu
1 Toplum beslenmesinin tanımı ve içeriği
2 Beslenme epidemiyolojisi
3 Toplum beslenmesi konusunda dünya çapında çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşlar ile bunların görevleri
4 Beslenme durumunu saptama yöntemleri, Beslenme antropometrisinde kullanılan altın standartlar
5 Beslenme durumunu saptama yöntemleri, Beslenme antropometrisinde kullanılan altın standartlar
6 Biyomarkerlar: Biyokimyasal yöntemler, Hematolojik yöntemler
7 Ara Sınav
8 Sağlık istatistikleri, Yaşa özgü mortalite ve morbidite hızları
9 Besin tüketim araştırmaları
10 Ekolojik etmenler
11 Sunumlar
12 Sunumlar
13 Sunumlar
14 Final Sınavı
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11
Tüm 445
Ö1 44355
Ö2 4435
Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek